FK Velež ne traži sportskog direktora, Dean Klafurić vodi brigu o sportskom dijelu kluba

Upražnjeno je mjesto direktora

FK Velež ne traži sportskog direktora, Dean Klafurić vodi brigu o sportskom dijelu kluba

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

FK Velež je veoma uspješnu polusezonu će završiti na trećem ili četvrtom mjestu, u zavisnosti kako danas prođe meč Zrinjskog i Sarajeva.

Rođeni su jučer remizirali protiv Igmana (1:1), iako su stvorili veliki broj prilika, a od danas su na pauzi. Sigurno će biti manjih promjena u igračkom kadru tokom zime, a ugovori su produženi sa nekoliko glavnih igrača.

Dosta se posljednjih dana pričalo o sportskom segmentu kluba, a kako saznajemo iz izvora bliskih klubu iz Mostara, Velež nije u potraži za sportskim direktorom.

Klafuriću u Veležu uloga "engleskog menadžera                                                                                                                                                                             

Rođeni 'tragaju' za pravom opcijom na poziciji direktora kluba, što će biti riješeno u narednim sedmicama. Do sada je tu ulogu obavljao Sanjin Alagić, ali on je krajem osmog mjeseca ove godine napustio Mostar.

Treba istaći da posao oko sportskog segmenta kluba u Veležu vodi šef struke Dean Klafurić, koji tako ima veoma bitnu ulogu, osim ono pored klupe.

Oglasi

Klafurić će i sada voditi glavnu riječ kada su u pitanju odlasci i dolasci, a na Upravi Veleža je da ispuni sve zahtjeve, kako bi Rođeni u drugom dijelu sezone izborili Evropu, što im i jeste glavni cilj.

Glavni dio priprema u Turskoj

Kako smo već pisali, Rođeni će prozivku obaviti sedmog januara naredne godine, a glavni dio priprema u Turskoj.

Rođeni će 19. januara put Turske gdje je njihova redovna baza, a zadržati će se 15 dana. Odigrat će i par prijateljskih utakmica, a zatim krenuti put naše zemlje te dočekati nastavak prvenstva.

Prvo kolo nastavka sezone donijet će im gostovanje kod Sloge iz Doboja, a sedmicu prije toga je duel Kupa BiH. Rivala će Velež saznati u četvrtak kada je zakazan žrijeb u prostorijama NS BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež u naredna četiri kola nastavka sezone pored Sloge ima i gostovanje kod Posušja, te domaće susrete sa Borcem i Tuzlom City. Treba istaći da je danas bila planirana i press konferencija FK Velež od 13 sati, no ista je otkazana u posljednji čas. Iz Veleža su se ubrzo oglasili i kazali da je razlog otkazivanje poslovne obaveze i nepredviđene okolnosti.

Novi termin press konferencije će biti naknadno određen.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rodjeni1985
Ljudi moji samo dusmani pisu filijala, sugavica, lavor i svasta nesta sto sam procitao na ovaj haj da kazem sportski portal, a sporta najmanje,djecurlija se svezala takstature i ne popusta… takve idiote treba samo hlano ignorisat… MUSVDG
4 0
limvotemirvah
Klafuric je inteligentan, kulturan, odmjeren i veoma strucan. Dobra odluka filijale da njemu sve prepuste, SD bi bio potpuni visak. Svaka cast Rodjeni za sve sto ste ostvarili ove polusezone, igracete Europu 100% zasluzeno.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi