Sporazumni raskid saradnje

Kako je igrao za Željezničar bilo bi bolje da nije ni dolazio: Razišli se Plavi i Rustemović · Zvanično

Endin Čaušević

Nakon očajnog jesenjeg dijela u Premijer ligi Bosne i Hercegovine pred ekipom Željezničara su ove zime velike promjene u nadi da će proljeće donijeti bolje dane za klub s Grbavice.

Sigurno je da će u svlačionici Željezničara tokom zimske pauze biti "čistka" u svlačionici i već sada nekoliko igrača je na izlaznim vratima kluba.

Također, potvrđeno je da Edin Rustemović više neće nastupati za Želju jer u polusezoni iza nas nije opravdao očekivanja.

Rustemović je stigao ljetos u Željezničar, ali svojim igrama nije pokazao epitet pojačanja, te je odlučeno da se s njim raskine saradnja.

Klub s Grbavice se oglasio jutros, te je potvrdio da ovaj iskusni veznjak više nije član ovog kluba.

"FK Željezničar i Edin Rustemović potpisali su sporazumni raskid ugovora. Edin Rustemović je u Željezničar stigao na ljeto, a ukupno je odigrao 14 utakmica. Zahvaljujemo se Rustemoviću na profesionalnom odnosu, doprinosu na terenu i želimo mu sreću u nastavku karijere", navodi se u saopštenju Plavih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rustemović je ponikao u Drini iz Zvornika, a u karijeri je igrao za OFK Beograd, Sinđelić, Sarajevo, Adanu Demirspor, Slobodu, Zrinjski, Tuzla City, Skakhter i Radnik iz Srdulice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.