Oglasili se iz FK Željezničar: "Svjesni smo ozbiljnosti situacije, poduzimamo hitne korake"

Kriza na Grbavici, ali navijači se nadaju boljim danima

Oglasili se iz FK Željezničar: "Svjesni smo ozbiljnosti situacije, poduzimamo hitne korake"

Samir Mlaćo

Nakon završetka polusezone za zaborav, oglasili su se iz FK Željezničar.

Sa Grbavice su se obratili navijačima, te javnosti, a to su svakako i morali uraditi pred zimsku pauzu koja je počela zvanično nakon utakmice u Gabeli i novog poraza.

Plavi su završili na desetom mjestu i u drugom dijelu će voditi bitku za opstanak. Sada se oglasili iz kluba i naveli da su i sami razočarani rezultatima, ali i najavili raskide ugovora te ciljana pojačanja ove zime.

"Poštovani članovi, navijači, dragi prijatelji Kluba,

Iza nas je razočaravajuća polusezona u domaćim takmičenjima, obilježena serijama poraza i zabrinjavajućom neefikasnošću naše ekipe. Razumijemo vaše razočaranje, jer ga duboko osjećamo i mi. Naš angažman u Klubu nije samo profesionalna obaveza, već i lična strast i ljubav koja nas životno određuje. Rukovodeći Klubom sa bogatom historijom i tradicijom, svjesni smo odgovornosti koju nosimo.

Nakon uspješnih nastupa u pretkolima Konferencijske lige i uspješnom početku prvenstva pobjedom i dobrom igrom nad trenutno ubjedljivo prvoplasiranim Borcem iz Banja Luke, vjerovali smo da je tim na pravom putu da ove sezone ostvari rezultate koji bi odrazili pozitivan trend organizacione i finansijske stabilizacije Kluba. Ipak, prikazane igre i ostvareni rezultati daleko su od naših očekivanja i renomea Kluba.

Oglasi

U protekle dvije i po godine suočavamo se s brojnim izazovima, prije svega finansijske prirode, i želimo da budete potpuno svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Ipak, i pored istrajanja na finansijskoj stabilizaciji, svjesni smo ozbiljnosti situacije te ćemo tokom zimske pauze poduzeti hitne i neophodne korake na rekonstrukciji rostera i dovođenju igračkih pojačanja kako bi ekipa bila bitno konkurentnija tokom proljetne polusezone.

Ove aktivnosti, istovremeno, uključuju angažman sportskog direktora te stavljanje u funkciju saradnje sa Fudbalskim savezom Saudijske Arabije (SAFF) na dovođenju ciljanih pojačanja, kao i raskide ugovora sa igračima koji nisu zadovoljili kriterije našeg Kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vaša podrška, kao i do sada, bit će ključni faktor za izlazak iz ove krize", stoji u saopštenju sa Grbavice.

FK Željezničar sa pripremama počinje 08.01., a drugi dio sezona otvara domaćim utakmicom sa HŠK Zrinjskim.  Meč se igra 17.02. na Grbavici i biće prvi veliki izazov za Plave u drugom dijelu sezonu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Mahala vam je otjerala Digilsica, Mirvicevog brata, otjerace i sve potencijalne arapske investitore. Ocekujte da Miske i Amar uskoro pocnu opet iskakati iz pasteta. Kone moje retardirane, naivne ste kao francuske sobarice. Ulica i mahala vam vode klub, svi to vide samo vi ne.
3 0
SonPen1946
Eto zelje tamoseee
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi