FOTO: EPA

Novi ubjedljiv trijumf

"Stotka" Reala, Musa prvo ime susreta

Haris Zilić

Košarkaši Real Madrida ove sezone su nezasutavljivi na svim frontovima, a večeras su u 15. kolu španske ACB lige upisali još jedan siguran i ubjedljiv trijumf.

Kraljevski klub je u gostima deklasirao Joventut rezultatom 73:101. Od samog početka meča bilo je jasno da će na terenu biti samo jedna ekipa.

Real je prvu četvrtinu dobio sa 18:26, drugu sa 17:27 i do kraja je bilo pitanje koja će konačna razlika biti u korist Reala.

U drugom poluvremenu, trećoj i četvrtoj četvrtini Real je rutinskom igrom priveo meč kraju sa pomenutih 73:101.

Fenomenalan u redovima Reala bio je naš Džanan Musa koji bio i prvo ime susreta večeras.

Musa je meč završio sa 15 poena, dva skoka i četiri asistencije za 17 minuta provedenih na parketu.

U Realu se još izdvojio Hezonja sa 14 poena i šest skokova, a to sve je skupio u prvom poluvremenu gdje je dobio tenhičku grešku, pa u nastavku nije ulazio u igru.

Kod Joventuta istakao se Tomić s učinkom od deset poena i devet skokova.

Real je lider ACB lige s omjerom 13-1, a Joventut je u sredini tabele s omjerom 8-7 i borit će se za play-off do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

ACB liga, 15. kolo:

Joventut - Real Madrid 73:101

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.