Džanan Musa "grabio" prema rekordu, a onda ga je trener ostavio na klupi - Objasnio je i zašto
FOTO: EPA

Protiv Partizana

Džanan Musa "grabio" prema rekordu, a onda ga je trener ostavio na klupi - Objasnio je i zašto

Esmer Oštraković

Košarkaši Real Madrida ostvarili su pobjedu protiv Partizana u utakmici Eurolige, a fenomenalnu partiju odigrao je bh. košarkaš Džanan Musa.

Iako je igrao dosta manje minuta nego što se očekivalo i to je bilo dovoljno Musi da izdominira, a njegov trener Chus Mateo objasnio je zašto Musa nije igrao mnogo.

Na parketu je Džanan Musa proveo samo 19 minuta, ali ni to ga nije spriječilo da postigne čak 23 poena.

Sve to bilo je dovoljno da ga novinari pitaju o minutaži koju je imao.

"Ponosan sam na svoj tim i na način na koji su odigrali ovu utakmicu. Trenerove odluke moram da poštujem.

Oglasi

Kada sam na teren želim da pomognem timu da ostvari pobjedu, sve ostalo je na treneru koji radi sjajan posao", rekao je Musa.

Teško je ne istaći i fantastičan šut iz igre koji je sinoć imao Musa. Naime, on je šutirao fenomenalnih 10/11.

Obzirom na sve trener Real Madrida jasno je istakao da je ekipa imala dogovor u svlačionici i da je zato Musa igrao 19 minuta.

"Imali smo dogovor u svlačionici i razmišljamo samo o sledećoj utakmici. Musa je mogao je ubaciti 50 poena da sam ga ostavio u igri.

On zna da želimo zajedno pobjeđivati i treba da bude spreman za sve što je ispred nas", rekao je trener Real Madrida.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Svi su bili iznenađeni jer Musa nije nikako igrao u posljednjoj četvrtini, a da jeste sigurno bi veoma lako došao do svog rekorda.

Naime, Musin rekord na meču Eurolige je 28 poena i zaista je teško vjerovati da ga ne bi oborio da je igrao u posljednjoj četvrtini.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi