Italijan to mnogo cijeni

Modrić dao veliko obećanje Ancelottiju: "Carlo, ne brini, neću to učiniti"

Edmir Škorić

Hrvatski fudbaler Luka Modrić odavno je u centru pažnje i svi s nestrpljenjem čekaju da vide gdje će ovaj fudbalski čarobnjak nastaviti bogatu karijeru.

Modrić je ove sezone mnogo manje igrao kod Carla Ancelottija, ipak se Real odlučio na smjenu generacije i sve više su u prvom planu mladi i novi fudbaleri poput Judea Bellinghama na kojima će se graditi budućnost madridske ekipe.

Hrvat je morao da prihvati to, iako je naravno navikao da igra kao starter i da se dosta toga vrti oko njega. Po svemu sudeći on igra posljednju sezonu u Madridu, a navodno će od ljeta put Saudijske Arabije, mada se uvijek spominje i prelazak u Inter Miami.

Ipak, posljednje informacije govore da će Modrić na poziv bivšeg saigrača i prijatelja Cristiana Ronalda otići u Saudijsku Arabiju i potpisati za Al-Nassr.

Luka Modrić bi dobio godišnje 30 miliona eura i naravno značajno bi povećao svoj bankovni račun na zalasku impresivne karijere. Za razliku od boravka u Madridu, bio bi pod manjim pritiskom, ali bi svejedno imao izazov jer Al-Nassr želi trofeje i naslov prvaka Saudijske Arabije.

Real će ostati bez nekih važnih igrača, ali ono što je jako važno, to se neće dogoditi u januaru kako se ranije pretpostavljalo. Florentino Perez i Ancelotti dogovorili su se da ne bude nikakvih promjena na zimu bez obzira na sve probleme i da je važno da sezonu završi tim koji ju je i počeo.

Modrićev odlazak je sve izvjesniji, no tek na ljeto, pošto je navodno Zadranin dao riječ Ancelottiju da će ostati do kraja sezone i tek onda spakovati kofere.

"Carlo, ne brini, neću to učiniti", prenosi Defensacentral riječi Modrića koje je navodno uputio Ancelottiju.

Ekonomska moć arapskog fudbala ili ponude iz MLS-a neće promijeniti mišljenje hrvatskog veznjaka koji želi uživati ​​u posljednjoj sezoni u Real Madridu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Luka Modrić zna da će s povratkom Eduarda Camavinge, Viniciusa Jr.-a ili Arde Gulera konkurencija postati žešća u prvom mjesecu godine i svakako će Kraljevi imati realne šanse da postanu prvaci Španije, ali i da se bore za novi trofej u Ligi prvaka.

Hrvatski fudbaler osvojio je čak pet trofeja Lige prvaka i zna da je ovo prilika da dođe do šestog, a na prste jedne ruke mogu se nabrojati igrači koji imaju toliko osvojenih naslova Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.