Ni za Božić nije u miru: Perez nazvao Modrića, spomenuo novi ugovor i priznao šta je odlučio

Sve je u njegovim rukama

Ni za Božić nije u miru: Perez nazvao Modrića, spomenuo novi ugovor i priznao šta je odlučio

Endin Čaušević

Luka Modrić s Real Madridom ima ugovor do kraja ove sezone i već neko vrijeme špekuliše se o tome da li će on narednog ljeta ostati u ovom klubu ili će spakovati kofere. Odluke još uvijek nisu donesene, ali zna se u čijim rukama je sudbina reprezentativca Hrvatske.

Modrić je ljetos produžio ugovor s Kraljevima na još godinu dana i nije krio želju da želi u Real Madridu završiti svoju igračku karijeru, te da bi to bio savršen kraj njegove karijere iz snova.

Međutim, sve se nekako poremetilo ove sezone jer je Carlo Ancelotti odlučio da skoro prepolovi Modrićevu minutažu i šansu pruži mlađim veznjacima što se naravno hrvatskom fudbaleri nije svidjelo.

Iako Modrić ima već 38 godina on i dalje igra na vrhunskom nivou što pokazuje svaki put kada mu Ancelotti pruži priliku. No, Italijan zbog toga ne mijenja svoju odluku što se tiče Modrićeve minutaže što je za Hrvata sigurno razočaravajuće.

Zbog toga se u posljednje vrijeme sve više priča o tome da će Modrić na kraju sezone spakovati kofere i napustiti Real Madrid, te nije tajna da na stolu već ima nekoliko ponuda klubova iz Evrope, Amerike i Saudijske Arabije.

Oglasi

No, španski mediji tvrde da je Modrićeva želja i dalje jasna bez obzira na minutažu koju ima, a to je ostanak u Real Madridu.

Hrvatski reprezentativac ima cilj da na kraju sezone produži ugovor na još godinu dana i vjerovatno završi karijeru u Realu, ali da bi se to desilo mora ispuniti uslov koji je postavljen pred njega.

Madridski AS piše da je Modrićeva sudbina upravo u njegovim rukama. Navodno, on je razgovarao s Florentinom Perezom i istakao da želi ostati u Realu i da ga druge ponude ne zanimaju, a predsjednik Reala mu je dao jednostavan odgovor.

AS tvrdi da je Perez sretan što Modrić želi ostati i da bi i on volio da Hrvat završi karijeru u Realu. Zbog toga mu je, navodno, poručio da je sve do Modrića i da će on na ljeto donijeti konačnu odluku da li ostaje ili odlazi.

Oglasi

U Realu su spremni da mu ponude novi ugovor na godinu dana i ta opcija je na stolu. No, Modrić će odlučiti na kraju sezone i sve zavisi očito od toga kakav status će imati kod Ancelottija ukoliko odluči ostati.

Modrić neće žuriti sa svojom odlukom jer je jasno da ne želi ostati samo da bi grijao klupu. Perez je prema njemu ispao itekako korektan što je Modriću sigurno dodatni vjetar u leđa.

Cristiano Ronaldo nagovara Luku Modrića da dođe u Al Nassr

Jasno je da Modrića mnogi žele u svojim redovima, ali čini se da je Al Nassr jedini konkretan. Španci pišu da je u sve uključen čak i Ronaldo koji nagovara Hrvata da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

   Svi se pitaju da li će Cristiano Ronaldo i Luka Modrić ponovo zaigrati u istom dresu

Navodno, nude mu godišnju platu od 30 miliona eura, no svi su već vidjeli da Modriću novac nije baš najbitniji.

Ljetos mu je isti klub nudio i 200 miliona eura za ugovor, ali on je to odbio i ostao u Realu. Da li se situacija promijenila saznat ćemo na kraju sezone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirS
A ni vi ne mirujete sa Modrićem. 35. objava o njemu u decembru. Pa da neki hr portal piše, bilo bi puno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi