Bivši igrač Slobode

Eldar Mehmedović stiže na Koševo · Saznajemo

Samir Mlaćo

Eldar Mehmedović, bivši fudbaler Slobode najvjerovatnije će pojačati Sarajevo, saznaje SportSport.ba

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i aktuelni član zagrebačke Lokomotive Eldar Mehmedović (20) vjerovatno će se vratiti u Premijer ligu BiH.

Kako SportSport.ba saznaje, 20-godišnji ofanzivni veznjak veoma je blizu potpisa za FK Sarajevo i vjerovatno će uskoro ovaj mladi fudbaler zvanično postati novi član tima s Koševa.

Mehmedović je proteklog ljeta napustio tuzlansku Slobodu i otišao je u redove zagrebačke Lokomotive. Međutim, nije dobio šansu u ovom timu i počelo se špekulisati o njegovom povratku u bh. fudbal.

To će se na kraju vjerovatno i ostvariti. FK Sarajevo je jako blizu njegovog dovođenja i posao bi ubrzo mogao biti završen.

Jako bitna stvar za Bordo tim je činjenica da je Mehmedović 'zaštićeno godište', to će biti i za narednu sezonu, te bi na toj strani Bordo tim mogao itekako profitirati eventualnim dovođenjem ovog 20-godišnjaka.

Mehmedović je prošao omladinske selekcije FK Sloboda Tuzla. Bio je dio i prvog tima godinama unazad, a za tim s Tušnja je u 54 odigrana susreta ostvario učinak od šest pogodaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine ovaj talentovani fudbaler nastupio je šest puta, a treba svakako napomenuti da je bio član i ostalih omladinskih selekcija.

Sarajevo je prvi dio sezone u Premijer ligi BiH okončalo na četvrtom mjestu s 33 osvojena boda. Cilj kluba je i dalje borba za titulu bez obzira na činjenicu da vodeći Borac bježi 12 bodova. Ambicije su velike i definitivno Mehmedović ne bi trebao biti jedino pojačanje za tim Simona Rožmana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.