Haris Ališah napušta Koševo i odlazi u MLS
FOTO: FK Sarajevo

Klub potvrdio

Haris Ališah napušta Koševo i odlazi u MLS

Haris Zilić

FK Sarajevo potvrdio je još odlazak, a klub napušta mladi Haris Ališah koji karijeru nastavlja "preko bare", tačnije u pitanju je posudba.

Ališah će biti novi igrač MLS ekiea Sporting Kansas Citya, a nakon Selmira Pidre ovo je drugi fudbaler Sarajeva koji prelazi u klub iz MLS-a. Pidro je nakon odlaska sa Koševa otišao u St. Louis sredinom 2022. godine.

"FK Sarajevo je potpisao jednogodišnju posudbu 19-godišnjeg veznjaka Harisa Ališaha sa Sporting Kansas City II koja starta od januara, početkom 2024. MLS Pro sezone.

Sporting Kansas City ima mogućnost otkupa igračevih prava na kraju 2024. godine.

SKC jedan je od osnivača MLS-a, najviše divizije profesionalnog fudbala u SAD i Kanadi. Jedan je od najuspješnijih klubova lige, dvostruki osvajač MLS kupa i četverostruki osvajač Lamar Hunta US Open Cupa.

Oglasi

SKC II služi kao drugi tim Sporting KC i prešao je u MLS NEXT Pro, novu ligu dizajniranu da razvije talente mladih u sljedeću generaciju MLS zvijezda", stoji u saopštenju FK Sarajevo.

Haris Ališah ima 19 godina i standardan je juniorski reprezentativac naše zemlje, pokriva više pozicija na sredini terena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za prvi tim Sarajeva u ovoj polusezoni odigrao je jedan meč i na terenu proveo svega sedam minuta.

Prošao je sve omladinske kategorije Sarajeva, a igrao je zapaženu ulogu i u U17 i u U19 ekipi tima sa Koševa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Neki ce reci lako je Sarajevu kada su najveci i najpoznatiji klub u drzavi. Ali i kao takav moras biti sposoban za ovako velike transfere. Ostali nek kupe otpatke i mastaju.
3 0
Drakula
Broj jedan u zemlji po ovom pitanju u svim segmentima.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi