Stiže iz Crne Gore

FK Sarajevo ozvaničio dolazak zvučnog pojačanja · Zvanično

Eldar Ganibegović

SportSport.ba jučer je prenio, a FK Sarajevo danas ozvaničio - Marko Matanović je novi fudbaler tima s Koševa.

"Marko Matanović je novi igrač bordo-bijelih. Crnogorski veznjak potpisao je ugovor sa našim timom do 2026., a ekipi će se pridružiti na predstojećoj prozivci početkom januara", objavio je FK Sarajevo. 

Karijeru je Matanović počeo u OFK Titograd, a afirmaciju je stekao u Jezeru.

U Sarajevo stiže iz Sutjetjeske gdje je postao jedan od najboljih veznjaka crnogorske lige. Ono što vrijedi dodati je i da je bio član mlade reprezentacije Crne Gore.

Vidjet ćemo da li će u dresu bh. velikana opravdati epitet pojačanja, jer je Premijer liga BiH sigurno nivo iznad lige u kojoj je do sada igrao.

FK Sarajevo pojačao Eldar Mehmedović

Matanović je drugo po redu pojačanje za FK Sarajevo ove zime, nakon što je u klub stigao i Eldar Mehmedović.

Za Mehmedovića će to biti pvoratak u Premijer ligu BiH jer je prethodni period bio član zagrebačke Lokomotive.

Mehmedović je proteklog ljeta napustio tuzlansku Slobodu i otišao je u redove zagrebačke Lokomotive. Međutim, nije dobio šansu u ovom timu i počelo se špekulisati o njegovom povratku u bh. fudbal.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

To se kraju i ostvarilo i Mehmedovića ćemo gledati u Bordo dresu u nastavku sezone.

Jako bitna stvar za Bordo tim je činjenica da je Mehmedović 'zaštićeno godište', to će biti i za narednu sezonu, te bi na toj strani tim sa Koševa mogao itekako profitirati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.