Poraz Topnika za kraj 2023. godine (Foto: EPA)

Fulham bolji od Topnika

Arsenal se u susjedstvu udaljio od titule prvaka

Midhat Šljivak

Arsenal je u 20. kolu Premiershipa poražen na Craven Cottageu od gradskog rivala Fulhama s 2:1 i Topnici su u jako lošem nizu od tri utakmice bez pobjede.

Fulham je savladao Arsenal s 2:1 i tim Mikela Artete je napravio još jedan kiks u borbi za titulu prvaka koja će nakon danas biti znatno otežana.

Topnici odlično otvaraju meč i u petoj minuti dolaze do vodstva. Udarac Martinellija brani Leno, na pravom mjestu je Bukayo Saka koji postiže pogodak za vodstvo gostiju od 1:0.

Fulham se nakon primljenog gola budi i kreće ofanzivno prema golu Arsenala. To im se isplatilo u 29. minuti kada Raul Jimenez pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a u nastavku Fulham stiže do vodstva nakon 15 minuta igre u drugom poluvremenu. De Cordova-Reid postiže pogodak za prednost Fulhama od 2:1.

Domaći tim se očekivano povukao i Arsenal je preuzeo kontrolu nad utakmicom. Imao je tim Mikela Artete nekoliko opasnih situacija pred golom Fulhama, no prave završnice nije bilo.

Fulham je mogao povećati prednost u 88. minuti kada Pereira pogađa prečku iz slobodnog udarca. Na njegovu žalost falilo je nekoliko centimetara.

Na kraju je Fulham upisao pobjedu od 2:1. Arsenal je ovim porazom sam sebi otežao borbu za titulu prvaka, no dobra stvar za Topnike je što su još uvijek u igri.

Trenutno je Arsenal na četvrom mjestu Premiershipa s 40 osvojenih bodova. Isti broj bodova ima Manchester City koji ima i meč manje, Aston Villa 42, kao i vodeći Liverpool koji je također na utakmici manje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 20. kolo:

Fulham - Arsenal 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.