Velika čast za kapitena Zrinjskog

Nemanja Bilbija u odabranom društvu, u leđa mu gledaju Messi, Salah, Benzema, Lewandowski...

Esmer Oštraković

Nakon što smo danas ušli u novu godinu svi su sa nestrpljenjem čekali listu fudbalera koji su postigli najviše golova u 2023. godini.

Nakon što je u protekloj godini postigao 54 gola Cristiano Ronaldo je završio na prvom mjestu i ponio je laskavu titulu najboljeg strijelca na svijetu u protekloj godini.

Iza sebe je Ronaldo ostavio Mbappea i Kanea koji su postigli po 52 gola, dok je na četvrtom mjestu završio Haaland sa 50 postignutih golova.

Ono što je zanimljivo jeste da se u top 10, tačnije na diobi devetog mjesta nalazi reprezentativca Bosne i Hercegovine i kapiten Zrinjskog, Nemanja Bilbija.

Bilbija je u protekloj kalendarskoj godini postigao 39 golova i nalazi se na diobi devetog mjesta sa još tri fudbalera.

Radi se o Barnabasu Vargi iz Ferencvarosa, Santiago Gimenezu iz Feyenoorda, te Bergsonu iz Johor Darum Tazima.

Ispred Bilbije, osim nabrojanih Ronalda, Mbappea, Kanea i Haalanda, nalazse se četiri igrača.

Radi se o Garbhamu Coughlanu iz Cashmere Technicala, zatim Lukakua iz Rome, Bouange iz Los Angelesa, te Germana Cana iz Fluminensea.

Impresivna je i lista igrača koje je Nemanja Bilbija ostavio iza sebe kada je riječ o 2023. godini.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako Bilbiji u leđa gledaju Benzema, Salah, Lautaro Martinez, Mauro Icardi, Osimhen, Leo Messi, Lewandowski...

Sigurno se Bilbija jako lijepo osjeća zbog svog postignuća, a možda naredne godine završi sa još boljim plasmanom. Ko zna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.