Zrinjski čeka Aston Villu: "Kao mali smo gledali utakmice Premier lige, a sada..."
Održana press konferencija HŠK Zrinjski pred meč s Aston Villom.

Ivanković i Bilbija pred Aston Villu

Zrinjski čeka Aston Villu: "Kao mali smo gledali utakmice Premier lige, a sada..."

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Prvak Bosne i Hercegovine, Zrinjski, sutra će okončati nastup u grupnoj fazi Konferencijske lige. Za kraj najuspješnije sezone u historiji bh. klupskog fudbala, u Mostar će doći velika Aston Villa.

Tim povodom danas je u Mostaru održana press konferencija HŠK Zrinjski, na kojoj su se medijima obratili šef stručnog štaba i legendarni igrač Zrinjskog, Mario Ivanković, te napadač Nemanja Bilbija.

"Stanje u ekipi je bolje nego u zadnje dvije-tri utakmice. Vratio nam se Slobodan Jakovljević. Imamo problem što neki igrači nisu prijavljeni za ovo takmičenje. Što se tiče važnosti utakmice, Aston Villa je sigurno u biti najveći protivnik koji je dolazio u Mostar, koji je igrao u Mostaru. Ekipa koja trenutno možda igra najbolje i najatraktivnije u Evropi. Utakmica kao utakmica, mislim da je klubu došla nagrada nakon dugo godina kvalitetnog rada igračima i nama svima. Da uživamo, da odigramo najbolje što znamo, što umijemo protiv jedne tako brze ekipe i na kraju rezultat će biti kakav bude. Da počastimo jednom atraktivnom utakmicom sve naše navijače", istakao je Maka Ivanković u uvodu, pa nastavio:

"Maloprije sam rekao koliko je važna utakmica, atraktivan protivnik i samim tim što ja predvodim ekipu je velika čast i zadovoljstvo. Mi smo spremni dati svoj maksimum i da ostavimo zadnji atom snage u svim segmentima igre i pružimo što veći otpor."

"Svaka ekipa ima loše strane, oni su ih sveli na minimum. Arsenal i City, pogotovo City koji smo pratili svi, nevjerovatan podatak da imaju 22:2 odnos šuteva prema golu, City da im teško pređe centar dovoljno govori. Ne pribojavamo se nimalo utakmice, to je drugi svijet za naš nivo, ali kažem vam, mi smo se spremali, nadam se i odmorili poslije teške utakmice na onom terenu u Posušju i idemo da damo najbolje i hajmo reći probamo napraviti što bolji rezultat", mišljenja je Ivanković.

Nakon Aston Ville, već za nekoliko dana Zrinjski čeka derbi sa Sarajevom. Kako to izbalansirati?

Oglasi

"Pogodili ste u glavnu temu, srž. Imamo taj problem, ali jednostavno znamo da nam je Sarajevo puno važnija utakmica što se tiče kluba. Ali, renome sutrašnjeg protivnika i takmičenje u Evropi i ova privilegija da igramo jesenje evropske utakmice ne smije staviti naš fokus u drugi plan i izlazimo s igračima koji su najspremniji i koji su u najboljoj formi sutra, a onda ćemo tek razmišljati o Sarajevu", zaključio je trener Zrinjskog.

Nemanja Bilbija prezadovoljan urađenim 

"Privilegija je velika. Imali smo dobrih utakmica, ali imamo dosta poraza. Imamo jednu pobjedu, protiv AZ-a. Jaka grupa na početku. Borili smo se za ovo, ja sam i ranije izjavio da sam se cijelu karijeru borio za ovo. U 32-goj, 33-ćoj godini došla je grupna faza i svi u gradu uživamo u ovome", rekao Nemanja Bilbija u uvodu, pa se vratio na utakmicu u Birminghamu gdje je Zrinjski nekoliko minuta dijelilo od remija i boda:

"Ostaje samo žal što se tiče tog zadnjeg napada. Stvarno smo se 95 minuta branili bolje. Imali smo tu veliku šansu u prvom poluvremenu, nismo je uspjeli iskoristiti. Možda bi drugačije bilo."

Bilbija jedva čeka meč pod Bijelim brijegom

"Kao mali smo gledali utakmice Premier lige, a sada igramo na tom stadionu. Fenomenalan osjećaj, publika, igrači i Premier liga je najbolja liga na svijetu."

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Uživanje, Aston Villa je najjači protivnik u Konferencijskoj ligi i dolazi nama ovdje u Mostar. Ja ću iskoristiti priliku da kažem da mi možda još nismo svjesni koja ekipa dolazi u naš grad, u Mostar, u Bosnu i Hercegovinu i godinama unazad će se pokazati kakav je ovo rezultat bio", dodao je Bilbija.

Utakmica Zrinjski - Aston Villa igra se sutra u Mostaru s početkom od 18:45 sati.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Kao mali ste gledali FK Velez i navijali za njega pa ga sada mrzite gnjige židovske.
5 1
BosanskaSvedska
I sada ste mali, jos nemate vlastitog stadiona !
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi