Plemići pobjednički završili godinu: Zrinjski u prvom poluvremenu riješio FK Sarajevo
Detalj sa derbi meča u Mostaru

Derbi pripao Mostarcima, Sarajevo ponovo loše na gostovanju

Plemići pobjednički završili godinu: Zrinjski u prvom poluvremenu riješio FK Sarajevo

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Spuštena je zavjesa na prvi dio sezone u Premijer ligi naše zemlje. U okviru 18. kola mostarski Zrinjski je pred svojim navijačima slavio 2:0 protiv FK Sarajevo, a sve je riješeno već nakon prvog poluvremena.

Plemići su tako završili na drugom mjestu sa 38 osvojenih bodova, dok je Sarajevo četvrtoplasirano, ali ima i kao trećeplasirani Velež 33 boda.

Zrinjski je prvi put zaprijetio u šestoj minuti, ali Buljubašić je izblokirao. Nakon toga dva puta je pokušao Zlomislić, no nije bilo to opasno po gol Rogića.

U 19. minuti velika šansa za Sarajevo. Zlomislić griješi, lopta dolazi do Mustafića, on topovski šutira, no Marić brani. Šest minuta kasnije korner za Zrinjski, Aničić u zadnji čas izbija.

U 30. minuti opet šansa za goste. Prava bomba' Ajdina Hasića, Marić brani, a uzvratio je kapiten Bilbija, no mlako je to bilo i Rogić sigurno brani. Četiri minuta kasnije penal za Zrinjski nakon velike gužve pred golom Sarajeva. Sudija Irfan Peljto je smatrao da je fauliran Sabljić, a gosti su protestovali. Loptu uzima Bilbija, no Rogić uz malo sreće brani i ostalo je 0:0.

Ipak, u 41. minuti Nemanja Bilbija je siguran. Lopta je došla od Memije, on to dobro koristi i pogađa mrežu Rogića za slavlje raspjevanih domaćih navijača. Pred odlazak na pauzu još jedna lopta je u mreži gostiju. Zlomislić ubacuje, lopta do Kiša, on matira nesigurnog Rogića i Plemići su vodili 2:0.

Oglasi

U prvim minutama drugog dijela gotovo bez prave prilike. Gosti su djelovali bezidejno, kao da imaju strah od gostujućih utakmica, dok je Zrinjski djelovao zadovoljno rezultatom, a treba znati da su Plemići prije samo par dana odmjerili snage sa Aston Villom (1:1) i mnogo se potrošili.

U 65. minuti konačno prijeti Sarajevo. Mustafić je šutirao lijevom nogom, no Marić je ponovo siguran.

Navijači Zrinjskog ponovo su bili velika podrška svojim ljubimcima, a ovi su nagradili pobjedom                                                                                                      

Do kraja je ostalo 2:0 i Zrinjski je slavio novu pobjedu, dok su gosti tužni napustili teren. Polagali su nade da mogu iskoristiti i umor Zrinjskog, no to se definitivno nije osjetilo na terenu.

Iza Zrinjskog je nevjerovatna godina i Plemići se na apsolutno zasluženi odmor. Ostali su u borbi za prvaka, a prije par dana završili nastup u grupnoj fazi Konferencijske lige sa četiri osvojena boda uz historijski uspjeh za bh. nogomet.

Sarajevo je mnogo uložilo u proteklom periodu, ali boljka ove polusezone su gostovanja. U devet gostujućih utakmica bordo momci su osvojili tek 11 bodova. Mnogi igrači nisu opravdali očekivanja, a ni danas nije bilo u kadru Ziljkića, Avramovskog i Vrančića, koji će vjerovatno napustiti Koševo, a sigurno će biti još odlazaka.

Oglasi

Navijači se nadaju adekvatnim pojačanjima i borbi za Evropu, a šta će donijeti zimski prelazni rok ostaje da se vidi.

Prvenstvo se nastavlja 17.02. 2024. godine, a sedmicu prije toga igraju se utakmice Kupa BiH. Parovi će biti poznati u četvrtak 20.12. 2023.

Premijer liga BiH, 18. kolo:

HŠK Zrinjski - FK Sarajevo 2:0

HŠK Zrinjski: Marić, Ćorluka, Zlomislić, Sabljić, Kiš, Radić, Malekinušić, Ivančić, Memija, Senić, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Rogić, Duraković, Renan, Hasić, Julardžija, Beganović, Aničić, Anđušić, Đuričković, Buljubašić. Mustafić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
PELJTO, JELI TE IMALO STID. NEPOSTOJEĆI PENAL, GOL ZRINJSKOG NAKON OČIGLEDNOG FAULA NAD HASICEM. BEZBROJ FAULOVA U KORIST ZRINSKOG. OFSAJD KEREMEHA NIJE BIO. AKO JE PENAL SVIRAO ZRINSKOM ZA ONU SITUACIJU, MORAO JE SARAJEVU NAD FAULOM NAD KEREMPUEHOM. STRAŠNO...
1 8
DOKTOR_GAZ_
Ko se zali na suđenje, taj o fudbalu veze nema..RASTAVILI NAS NA PROSTE FAKTORE..MILIONI BACENI NA IGRACE KOJI NE IGRAJU(VIVEROS, SERBECIC, ZILKIC, ZELJKOVIC)..ali hajde, moze i gore dok je SOVENSKA UBLEHA TU..
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi