Abdulhakeem Al-Tuwaijri se nije proslavio u FK Željezničar i uskoro bi mogao napustiti klub.

Ko će ga naslijediti

Abdulhakeem Al-Tuwaijri ekspresno napušta FK Željezničar

Eldar Ganibegović

Abdulhakeem Al-Tuwaijri, trener iz Saudsijke Arabije koji je ne tako davno preuzeo FK Željezničar, napustio je Plave. 

FK Željezničar je jesenji dio sezone završio skoro pa u zoni ispadanja. Ima 19 bodova, koliko i Igman koji je u opasnoj zoni i ne pamti se lošija polusezona kada je tim s Grbavice u pitanju.

Počeo je sezonu na klupu Željezničara Nermin Bašić. Njega je kasnije uslijed nešto lošijih rezultata naslijedio Abdulhakeem Al-Tuwaijri, no i on bi vrlo brzo odlučio podići sidro što realno i nije loša vijest za Željezničar jer u kratkom periodu na klupi nije pokazao ništa što bi moglo probuditi optimizam kod navijača. 

Trener iz Saudijske Arabije je poslao e-mail u klub i saopštio da odlazi. Također, upitan je i odlazak na pripreme u Španiju. 

Jako loš omjer na klupi FK Željezničar

Prije dolaska u redove sarajevskog velikana, ovaj stručnjak radio je kao pomoćnik Mareku Jarolimu na osam mečeva u Slaviji Prag B i na 19 Jindrichu Trpisovskom u prvom timu Slavije.

Na klupi Željezničara je debitovao 12. novembra u 3:2 porazu od Borca u Banjoj Luci, a ujedno mu je to bila prva utakmica koju je vodio u trenerskoj karijeri.

Do sada je Željezničar s klupe predvodio u pet utakmica, te je upisao samo jedan remi i četiri poraza.

Jedini put kada Željezničar nije bio poražen dok je on bio na klupi bilo je u novembru kada je Selimović spasio Plave poraza od Posušja u nadoknadi vremena, bilo je 1:1 na kraju.

Dakle, Abdulhakeem Al-Tuwaijri prosječno osvaja 0,20 bodova po meču, što je neprihvatljivo za bilo koji klub, a naročito za velikana kao što je Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Teško da Željezničar pamti gori start jednog trenera.

Željezničar je ispao i iz kupa Bosne i Hercegovine i to od Slobode. Sezonu će nastaviti protiv najtežeg mogućeg protivnika - na Grbavicu u 19. kolu 17. februara dolazi prvak Bosne i Hercegovine, Zrinjski. 

Ostaje da vidimo ko će voditi tu utakmicu. Da li će to biti Abdulhakeem Al-Tuwaijri ili će Željezničar zaista ponovo promijeniti trenera. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.