Veoma zanimljiv put u karijeri je imao do sada

Igrao u Premijer ligi, a sada napravio sjajan transfer u Kinu

Samir Mlaćo

Bivši član Tuzle City Darick Kobie Morris napravio je sjajan transfer. Naime, Morris je iz Tuzle City stigao u slovensku Muru, te brzo postao standardni prvotimac, no sada će u nove izazove.

Upisao je 44 nastupa za Muru, tri puta se upisao u listu strijelaca, no pola godine prije kraja ugovora u nove će izazove. Postat će član kineskog kluba Meizhou Hakke.

Iz Mure su istakli da je ugovor sporazumno raskinut i poželjeli su samom nogometašu mnogo sreće u budućnosti. Nije poznato da li će Mura dobiti obeštećenje ili su željeli raskidom izaći u susret ovom defanzivcu.

On se putem zvanične stranice kluba zahvalio svima u klubu, kao i navijačima.

"Hvala vam za ovu godinu i po dana. Od prvog dana ste me dočekali i učinili da se osjećam kao kod kuće. Hvala vam na podršci, atmosfera je uvijek bila odlična, posebno na našem stadionu. Ponosan sam što sam nosio boje Mure. Hvala još jednom i vidimo se ponovo", kazao je Morris.

Morris je i do sada imao zanimljiv nogometni put. Ponikao je u NK Zagreb, a kasnije obukao dres omladinaca Dinama iz Zagreba. Nije zaigrao za prvi tim, ali otišao je u slovenski Domžale.

Poslije toga dolazi transfer u bh. nogomet i to prvi put 2019. godine.

Pružao je dobre partije u dresu Tuzle City, a u julu 2022. godine povratak u Sloveniju. Ovaj put u NS Mura.

Nastupao je 28-godišnjak i za omladinske selekcije Hrvatske, te ima državljanstvo te zemlje, iako je rođen u New Yorku.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Sada će put Kine, u ligu koja se dosta promijenila. Ranijih sezona stizala su brojna poznata imena, no nisu se dugo zadržala. Njegov trenutni tim sastavljen je većinom od igrača iz Kine, a vrijednost ekipe je 6.5 miliona eura.

Tu je tek Rade Dugalić iz Srbije, te Nebojša Kosović koji je rođen u Nikšiću (Crna Gora).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.