Želi se nametnuti minutažom i selektoru Zlatku Daliću

Dinamo je imao jasan plan, ali i sam nogometaš

Sapunica oko Josipa Brekala je završena

Samir Mlaćo

Sapunica oko Josipa Brekala i promijene sredine ove zime je čini se završena.

Naime, Brekalo će put Zagreba i postat će novi član zagrebačkog Dinama, o čemu se mnogo pisalo u proteklom periodu. Iz Dinama nisu krili želju da dovedu krilnog napadača i sada su u tome uspjeli.

La Nazione prenosi da je posao završen i da je Fiorentina pristala na transfer, odnosno posudbu. Već se pisalo da će posljednji meč Brekalo odigrati sinoć protiv Sassuola, a to se i desilo.

Upisao je 73 minute u porazu svog tima, te se sada okreće pripremama Dinama u Rovinju.

Sinoć je Brekalo tek drugi put u posljednjih deset kola Serije A zaigrao, pa je moguće da su mu čelnici kluba željeli pružiti nešto veću minutažu u oproštaju od njihovog kluba.

Brekalo je već ranije saopštio čelnicima italijanskog kluba da želi u Dinamo i da se tako želi nametnuti selektoru Hrvatske Zlatku Daliću za Evropsko prvenstvo, a nikako to ne može sa klupe Fiorentine.

Pronašli su mu i zamjenu

Navodno su iz Fiorentine i sami pristali na transfer, no problem je bio ko će ga naslijediti. I to je sada riješeno, te će put Fiorentine 23-godišnji Belgijanac Cyril Ngongue, koji je član Verona.

Dvije strane vode pregovore i sve je u završnoj fazi, što je otvorilo vrata Brekalu da napravi željeni transfer.

Brekalo će stići na posudbu u Dinamo, a navodno će se odreći i dijela plate u Fiorentini kako bi se sam transfer ostvario i kako bi stigao u Dinamo te pokušao osvojiti naslov prvaka.

Sve će naravno pratiti i sam Zlatko Dalić koji vjeruje da Brekalo ima kvalitet za reprezentaciju, no loša minutaža u Italiji svakako je bila veliki problem.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sam Sergej Jakirović jučer je ponovio da je želja Dinama za dovođenjem Brekala sasvim jasna i da očekuje da se posao završi u što kraćem roku. Dinamo se nije predao u borbi za prvaka, iako Hajduk ima sedam bodova prednost. Ipak, Modri su na dvije utakmice manje i ako to uspješno završe samo bod razlike će biti.

Onda kreće pohod na Hajduk koji djeluje nikad jače, pa je i sam Jakirović svjestan da su potrebna "prava" pojačanja i da se Dinamo ne smije mučiti kao na mnogim utakmicama u prvom dijelu sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.