Jakirovićev kapitalac za titulu: Večeras igra u Italiji posljednji meč, a zatim stiže u Dinamo

Čini se da se posao završava, a i sam nogometaš je bio jasan

Jakirovićev kapitalac za titulu: Večeras igra u Italiji posljednji meč, a zatim stiže u Dinamo

Samir Mlaćo

Josip Brekalo bi ipak trebao ove zime obući dres zagrebačkog Dinama.

O tome se već danima piše, nije to skrivao ni Sergej Jakirović, a sada nove informacije govore da će Brekalo večeras odigrati posljednji meč za Fiorentinu.

Fiorentina dočekuje Sassulo, a krilni nogometaš ove sezone upisao je 15 nastupa i dodao jedan pogodak. Na početku je imao kvalitetnu minutažu, no kako je sezona odmicala preselio je na klupu.

Tu ne žele ostati, svjestan da će tako ostati i bez povjerenja selektora Hrvatske Zlatka Dalića za Evropsko prvenstvo.

Plan mu je preći u Dinamo i sa Modrima osvojiti titulu te pokazati svoje kvalitete. Ranije je navedeno da je spreman odreći se dijela plate kako bi olakšao transfer, a navodno je čak i čelnicima trenutnog kluba jasno kazao da mu je želja Dinamo.

La Repubblica piše da je sve dogovoreno i da će Brekalo večeras odigrati posljednji meč, a zatim krenuti put Zagreba.

Oglasi

Problem predstavlja to što Fiorentina nije pronašla zamjenu za njega, a ima i nekoliko povrijeđenih igrača, te je roster manji. Zbog toga još drže Brekala, ali nezadovoljan kao što je sada sigurno i nije potreban u ekipi.

Menadžer Andy Bara će već naredne sedmice predstaviti Fiorentini ponudu i očekuje se da se posao brzo završi, te da se Brekalo pridruži Dinamu u Rovinju.

Trener Dinama Sergej Jakirović na početku priprema dobio je pitanje o Brekalu i bio je sasvim jasan.

"Je li to realno? Jest, zašto ne bi bilo?", poručio je trofejni stručnjak. Prelazni rok u Hrvatskoj traje do 15. februara, pa Dinamo ima vremena da na miru završi posao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dinamo nakon prvog dijela sezone zaostaje sedam bodova za jesenjim prvakom Hajdukom, ali ima i dvije utakmice manje. Sve to govori da Modri neće se predati i da vjeruju da na kraju mogu novom titulom prvaka obradovati navijače.

U prvom dijelu sezone mnogo se Dinamo mučio, na mnogim utakmicama bile su to 'mršave' pobjede, pa je jasno da su pojačanja ekipi itekako potrebna.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi