Igman očekuje borba za opstanak, a prvi ispit je NK GOŠK u Konjicu

Bodul je već otišao, svi se nadaju ostanku sjajnog Denkovića

Mulalić proziva sutra, u Igman stiže član Željezničara iz prvog dijela sezone?

Samir Mlaćo

Premijerligaši od sutra pale motore, a u 13 sati zakazana je prozivka i prvi trening FK Igman Konjic.

Glavni cilj Igmana je izboriti opstanak, a očekivati je i određene promjene u igračkom kadru. Edis Mulalić ipak vjeruje da će napraviti ekipu koja može krenuti ka sredini terena, a za sada je klub napustio iskusni Darko Bodul.

Bodul je 'digao sidro', a pisalo se i o mogućem odlasku Stefana Denkovića. Denković ima važeći ugovor, pa će biti zanimljivo da li će ostati do kraja sezone ili krenuti u nove izazove, a s obzirom da partije koje je pružao, sigurno ima zainteresiranih za njegove usluge.

Jedini novajlija zvanično je Arman Džanković. Džanković je i predstavljen na zvaničnoj stranici kluba, a biće to njegov povratak u Premijer ligu.

"Osjetim ambicije ovog kluba i želju za uspjeh, koje sigurno Igman ima. Stižem u Konjic", poruka je na zvaničnim stranicama bh. premijerligaša.

Džanković se nakon nepunih godinu dana vraća u Bosnu i Hercegovinu. On je u martu otišao u slovačku ekipu Pohronie, a zatim je u septembru ove godine postao član kiparskog drugoligaša Achyronasa.

Novajlija bi sutra mogao biti Omar Beća, bivši član Željezničara. Beća je napustio Željezničar tokom prvog dijela sezone, te bio veoma emotivan, a sada će prema svemu sudeći odazvati se prozivci trenera Edisa Mulalića.

Mulalić je vodio Beću u Željezničaru, te je preostalo još da mladi vezista potpiše ugovor i dobije priliku kako bi pokazao svoje kvalitete, a sigurno da ima 'materijala' u vezisti koji je na Grbavici sasvim neočekivano pao u drugi plan stručnog štaba, iako je Željezničar iz utakmice u utakmice izgledao sve slabije.

Špekuliše se da će u Konjic i još jedan Željovac, a radi se o omalenom Hamzi Gasalu. Gasal se nije naigrao u Željezničaru u prvom dijelu sezonu, te se već odavno spominje da će 'dići sidro'. Ipak, ništa još uvijek nije završeno, pa će biti zanimljivo ispratiti cijelu situaciju.

Hamza Gasal FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

12 nastupa
3 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Očekivati je još novajlija u dresu Igmana, te je Edis Mulalić sigurno imao dovoljno vremena da vidi na kojim pozicijama mu "škripi", u dogovoru sa sportskim direktorom Zajkom Zebom.

FK Igman je prvi dio sezone završio na 11. mjestu, te ta pozicija trenutno vodi u niži rang, ali bodova razlika između timova je veoma mala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.