Nebeskoplavi eliminisali Vučicu (Foto: EPA)

Lazio pobijedio Romu

Jose Mourinho večeras neće mirno spavati: Posebni izgubio meč koji nije smio, ostao i bez zvijezde

O. Lekić

Lazio je u rimskom derbiju pobijedio Romu na Olimpicu rezultatom 1:0 i eliminisao je ekipu Josea Mourinha iz italijanskog Kupa.

Gradski derbi između Lazija i Rome u četvrtfinalu Kupa Italije završen je pobjedom Nebeskoplavih. Jedini gol na meču postigao je Mattia Zaccagni s bijele tačke u 51. minuti.

Ovom duelu prethodio je veliki obračun navijača na tribinama. Gađali su se bocama, petardama, bakljama, no utakmica je startala u predviđenom terminu.

Prvo poluvrijeme nije donijelo pogotke, da bi na samom otvaranju drugog dijela vidjeli velika uzbuđenja i penal za Lazio.

Huijsen je nespretno reagovao u kaznenom prostoru. Castellanos to koristi, dolazi prije do lopte, a mladi defanzivac Rome ga ruši. Orsato je nakon pregleda VAR-a pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost za izvođenje penala preuzeo je Mattia Zaccagni. Pogodio je za veliko slavlje navijača Lazija i vodstvo od 1:0.

Nakon gola igra se malo rasplamsala. Na obje strane je bilo određenih pokušaja za promjenu rezultata, no rezultat se do kraja nije mijenjao.

Lazio je na kraju eliminisao velikog rivala i ide u polufinale Kupa Italije, no ispadanje nije jedina nevolja koja je zadesila Josea Mourinha večeras.

Na poluvremenu je iz igre izašao Paulo Dybala. Navodno se radi o povredi i to bi mogao biti još veći udarac za Mourinha.

Sami finiš donio je i crveni karton za Pedra. On je dobio dva žuta u nekoliko sekundi i morao je ranije u svlačionicu. Azmoun je na drugoj strani također isključen zbog udaranja protivničkog fudbalera.

Kup Italia:

Lazio - Roma 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.