Mourinho je sve iznenadio na stadionu, a Italija bruji o poruci koju je poslao
FOTO: EPA

Dosta "prašine" nakon duela protiv Atalante

Mourinho je sve iznenadio na stadionu, a Italija bruji o poruci koju je poslao

H. Zilić

Još se nisu slegli utisci nakon utakmice Serie A između Rome i Atalante koja je završena rezultatom 1:1, a na pomenutoj utakmici Jose Mourinho je dobio isključenje u sudijskoj nadoknadi vremena.

Mourinho je i na ovoj utakmici imao svoj show program. Portugalac je "podivljao", skakao je pored aut linije, a sudija mu je odlučio pokazati put u svlačionicu, sve nakon akcije u kojoj nije dosuđen faul nad Lukakuom koji je išao sam na golmana Atalante.

Dok je Mourinho napuštao teren, cijeli stadion mu je skandirao, a to nije prva situacija u kojoj je Portugalac temperamentno reagovao. Ranije je bio duel između Dybale i Kolašinca, gdje je Mourinho smatrao da naš reprezentativac zaslužuje karton zbog grube igre.

Ipak, na kraju meča nije bio kraj ludnice, a Mourinho je nastavio u tunelu stadiona.

Oglasi

Portugalski stručnjak se nije pojavio na konferenciji za medije, nije dao izjave za novinare samo je otišao prema parkingu u sjeo u automobil.

Italijanski mediji prenose vijest da je prilikom odlaska prema automobilu Mourinho dodao "poslao me vamo", to je svakako poruka koja je mnoge iznenadila.

Tajanstvena poruka Mourinha, teško je reći kome je upućena, ali mnogi smatraju da je išla na adresu glavnog sudije Gianluce Aureliana.

Nakon crvenog kartona, Aureliano je pokazao Mourinho put prema svlačionici pa je Portugalac vjerovatno pokušao na svoj način da pokaže šta mu je sudija rekao, obzirom da je bio veoma ljut zbog suđenja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cijela prašina koja se podigla u nedjelju večer znači da Jose Mourinho neće voditi Romu sa klupe u narednom meču kada Vučicu očekuje derbi duel protiv Milana u gostima.

Prije toga 10. januara igraju Kup utakmicu protiv gradskog rivala Lazia, a nakon Lazia i Milana ide malo lakši raspored na papiru jer dočekuju Veronu, zatim gostuju Salernitani, a onda dočekuju Cagliari prije derbija sa Interom na Olimpicu koji je na rasporedu 10. februara.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi