Imao je nekoliko sjajnih utakmica u klubu iz Tuzle

Potpisao je ugovor

Simpatični Senegalac osvojio brojne simpatije u Premijer ligi: Badara ima zanimljiv angažman

Samir Mlaćo

Simpatični Senegalac Badji Badara osvojio je brojne simpatije u Tuzli kada je nosio dres bh. premijerligaša FK Tuzla City.

Bio je Badji omiljen među saigračima, aktivan na društvenim mrežama, dok je i na terenu imao periode kada je pružao kvalitetne partije.

Na kraju je Premijer ligu BiH napustio sa 43 nastupa i četiri pogotka te dvije asistencije. Okušao i u Srbiji, Hrvatskoj, te Crnoj Gori, a u našoj zemlji je nastpao i za Zvijezdu 09.

Upravo je iz Zvijezde 09 stigao u Tuzlu, da bi kasnije otišao u Crnu Goru, te zatim Inđiju iz Srbije.

Već odavno je teško pronaći bilo kakve informacije vezane za karijeru, a sada stižu informacije da se vratio u svoj Senegal.

Predstavljen je kao član kluba FC Teungueth, koji se takmiči u prvom rangu senegalskog nogometa.

Nalazi se na 11. mjestu, te posjeduje stadion od 10.000 mjesta, a vjeruju da će im 29-godišnji Badara biti pojačanje u novim izazovima.

Povratak u Senegal sigurno će značiti i možda ubrzo kraj karijere za Senegalca koji je mnogo obećavao, no sigurno nije ispunio svoje ciljeve.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Teško je i predpostaviti koliki novac primaju nogometaši u Senegalu, ali jasno je da se radi o skromnim iznosima i nogometu o kojem se teško može pronaći više informacija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.