Novi odlazak iz FK Tuzla City
Ćorić u duelu protiv GOŠK-a na Tušnju

Iskusni ofanzivac kreće u nove izazove

Novi odlazak iz FK Tuzla City · Saznajemo

Samir Mlaćo, foto: Emir Dindić

Nogometaši Tuzle City već odavno su u trenažnom procesu, a novajlija od danas je Irfan Jašarević. Jašarević stiže iz FK Željezničar, gdje je raskinuo saradnju ove zime, ali ostaje u Premijer ligi.

Kada su odlasci u pitanju, Belmin Mešinović je među prvima digao sidro, no neće biti jedini. Kako saznaje SportSport, Tuzlu napušta i Dino Ćorić.

Ovaj 33-godišnjak veći dio karijere proveo u Širokom Brijegu, bio ljubimac navijača i godinama najbolji igrač, a zatim se odlučio za transfer u Borac. Nakon toga stigao je početkom prošle godine u Tuzlu City.

Dino Ćorić
Dino Ćorić FK Tuzla City FK Tuzla City NK Široki Brijeg NK Široki Brijeg Pozicija: DF

Statistika

12 nastupa
8 kao starter
5 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Ove polusezone upisao je 12 nastupa te dodao jednu asistenciju. Tuzlaci su pred sami kraj sezone uspjeli se izvući iz dna tabele i konačno su zaigrali kako se od njih očekuje, a doprinos je dao i Ćorić.

Ipak, sada će napustiti Tuzlu, a za Tuzlake je upisao ukupno 25 nastupa. Čak 54 puta nosio je dres Borca, dok je član Širokog Brijega bio zvanično na 291. utakmici, što je podatak vrijedan svake hvale.

Oglasi

Nije poznato gdje će sada nastaviti karijeru, ali definitivno bi mogao ostati u Premijer ligi. Svojim znanjem i iskustvom sigurno može dati doprinos u ostvarenju ciljeva, a šta će od svega biti ostaje da se vidi u narednim danima.

Svi premijerligaši su krenuli sa pripremama, a dobra stvar za Ćorića je ta što je i tokom pauze bio u trenažnom procesu, a trenirao je i sa svojim sada već bivšim klubom na početku priprema.

Adnan Šećerović novo lice na treninzima

Na treninzima Tuzlaka je iskusni Adnan Šećerović, ali on nije potpisao ugovor. Šećerović je dobio odobrenje da se priključi trenažnom procesu, a da li će samo održavati formu ili na kraju i potpisati za Tuzlake, biće poznato u narednim danima.

Tuzlaci su polusezonu okončali na devetom mjestu sa 19 osvojenih bodova, koliko imaju i FK Željezničar te FK Igman Konjic.

Drugi dio sezone će otvoriti gostovanjem kod jesenjeg prvaka FK Borac.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi