Jašarević je nedavno napustio Grbavicu, ali brzo je pronašao novi klub - ostaje u Premijer ligi

Dogovorio saradnju sa Tuzla Cityjem

Jašarević je nedavno napustio Grbavicu, ali brzo je pronašao novi klub - ostaje u Premijer ligi · Saznajemo

Adnan Beganović

Tuzla City, koju će u drugom dijelu sezone s klupe predvoditi Slavko Petrović, dogovorila je saradnju sa 28-godišnjim lijevim bočnim Irfanom Jašarevićem. U ponedjeljak će saradnja biti ozvaničena.

Prije nekoliko dana iskusni lijevi bočni Irfan Jašarević se i službeno rastao sa FK Željezničar, no nije dugo čekao na novi angažman.

Naime, kako SportSport.ba neslužbeno saznaje, Jašarević će i u drugom dijelu sezone igrati u Premijer ligi.

Dres Željezničara će zamijeniti onim Tuzla Cityja, što je i sam potvrdio za SportSport.ba.

"Istina je, dogovorio sam sve sa čelnicima kluba. U ponedjeljak ću se priključiti pripremama i potpisati ugovor. Uvjeren sam da ću biti od velike pomoći kako bismo zajedno ostvarili sve zacrtane ciljeve", istakao je Jašarević.

Jašarević u duelu sa Kyeremehom

Ovaj 28-godišnji fudbaler je u Željezničar stigao na početku prošle godine. U kratkom vremenskom periodu se izborio za mjesto u timu i ukupno je za Plave odigrao 34 utakmice.

Oglasi

Postigao je dva pogotka kojima je dodao i četiri asistencije, a bio je ponajbolji igrač Željezničara u ovosezonskoj evropskoj avanturi. Sa dvije aistencije je bio najzaslužniji za gostujuću pobjedu Željezničara nad Dinamom iz Minska (1:2) s kojom su Plavi osigurali nastup u 2. pretkolu Konferencijske lige gdje su ispali od Nefčija.

Inače, Jašarevića je svojevremeno nastupao za Travnik i Krupu, a upravo sjsajne igra u tadašnjem premijerligašu iz Kanjona Tijesno osigurale su mu transfer u Švedsku.

Potpisao je za Dalkurd s kojim je nastupao u prvom i drugom rangu švedskog fudbala. Ukupno je za ovaj klub odigrao 64 utakmice i pritom je postigao pet pogodaka uz jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije dolaska u Željezničar branio je boje BK Olympica iz Malma koji se takmiči u trećem rangu švedskog fudbala i za ovaj klub je odigrao 26 utakmica na kojima je postigao tri pogotka.

Na kraju dodajmo da će Tuzla City u drugom dijelu sezone s klupe predvoditi iskusni stručnjak Slavko Petrović.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676370670
Bas se usrecio...Kakav napredak u karijeri....za 500km vise i guzice dajem.....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi