Ni sam se sigurno nije nadao pobjedi svog tima

Junak dana definitivno je šef struke HNK Međugorje

Bivši igrač Hajduka sa trećeligašem savladao Željezničar: "Lopta je nagradila momke"

Samir Mlaćo

Trećeligaš iz Međugorja, domaći HNK Međugorje, trebao je danas FK Željezničar poslužiti kao lagani rival u pripremnom meču.

Nije se to desilo, domaći su namučili Plave i na kraju ih i savladali 2:1. Bruno Akrapović je nakon meča pričao o velikom broju šansu svog tima, umornim nogama i slično, a pred kamere je stao i junak dana.

Marko Bencun je šef struke HNK Međugorje, člana Druge lige Jug, a danas je nadmudrio mnogo iskusnijeg kolegu Brunu Akrapovića. Bencun je bivši igrač Hajduka, Zrinjskog, Dugopolja, Primorca, a kako je sastavio taktiku sa momcima kojima nogomet nije prvi "posao", zna samo on.

Zbog toga i zaslužuje sve pohvale, bez obzira što se radi o prijateljskom meču.

"Igrali smo protiv Želje, oni su premijerligaši i jedan od najvećih klubova u državi. Igrali smo u bloku, čekali na kontru i tako smo se dogovorili. Željo je imao svoje šanse, oni su spremniji od nas, mogli su lako dobiti i sa više golova razlike. Momke je lopta nagradila, dali smo sve od sebe i na kraju slavili", rekao je Bencun.

Međugorju je ovo prva sezona u Drugoj ligi Jug.

"Mi želimo biti što više prema vrhu. Prva nam je sezona, upoznajemo ligu i želimo se adaptirati. Naredne sezone pokušati i boriti se za sami vrh, pa ko zna. Za sada je cilj gornji dio tablice", rekao je ljubazni Bencun.

I nogometaši Međugorja su bili sretni. Zaista su dali maksimum, "ginuli" do kraja i za to su nagrađeni. Pojedinci su sa nevjericom gledali nogometaše Željezničara i pitali se da li su to zapravo oni koji primaju više hiljada KM, te odlaze na pripreme, dok oni pored radnih obaveza stignu i odigrati prijateljski meč.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Da li će Niko Dodig, prvi čovjek Međugorja, prvi čovjek sjajnog sportskog centra u Međugorju na kraju i 'nagraditi' premijama svoje nogometaše ostaje da se vidi.

Međugorje je prvi dio sezone u Drugoj ligi Jug završilo na desetom mjestu sa 18 osvojenih bodova, a ova liga broji 15 klubova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.