Samir Radovac i zvanično novi član FK Željezničar!
Foto: Adem Ćatić/fkzeljeznicar.ba

Iznenađujući transfer

Samir Radovac i zvanično novi član FK Željezničar! · Zvanično

Admin Čaušević

FK Željezničar je dobio novo pojačanje u veznom redu. U pitanju je iskusni i pouzdani veznjak Samir Radovac koji je danas i zvanično predstavljen kao novi član kluba sa Grbavice. 

Radovac je sa sarajevskim Plavim potpisao ugovor do ljeta 2025. godine, a na Grbavicu je stigao nakon što je posljednji angažman imao u grčkoj ekipi GS Ilioupolis.

Ovaj 27-godišnjak je svojevremeno bio jedan od najvećih talenata bh. fudbala dok je igrao za FK Sarajevo.

Ne tako davno pružao je odlične partije u dresu Veleža kada je na klupi tog kluba sjedio Feđa Dudić. 

Vezni red Željezničara je bio jedna od slabijih tačaka ekipe i dolazak Radovca će sigurno predstavljati pojačanje za trofejni bh. klub.

Oglasi

Iz Bulevara Ivice Osima je saopšteno kako je Radovac jutros obavio ljekarski pregled te je već otputovao u Međugorje gdje će se priključiti ekipi Plavih.

"Dvadesetsedmogodišnji veznjak, Samir Radovac, novi je fudbaler Željezničara, a potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine.

Samir Radovac je rođen 25. januara 1996. godine u Sarajevu. Karijeru je počeo u Sarajevu, a potom je igrao za Olimpik, grčki PAS Giannin, mostarski Velež, Novi Pazar i grčki Ilioupolis iz kojeg dolazi na Grbavicu.

Radovac je igrao za sve mlađe selekcije reprezentacije BiH, a njegovo iskustvo igranja u Premijer ligi BiH pomoći će našem timu u drugom dijelu sezone. Samir je nakon ljekarskog pregleda i potpisa ugovora otputovao u Međugorje gdje će se priključiti ekipi", poručili su iz Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iskusni veznjak sigurno neće biti ni prvo ni posljednje pojačanje Željezničara pošto bi u narednim danima na Grbavicu vrlo lako mogao stići i Amer Hiroš.

Novi članovi Plavih su ranije postali defanzivac Stefan Radinović, veznjak Harun Karić te napadač Faris Zubanović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676114259
Sretno Samire, kada mirvic tjera prave sarajlije a dovodi i pere pare na drugorazredne igrace
3 9
velez mo
Od jako dragog momka kojeg sam gotivio,postao mi je mrzi od Bilbije,uša keru
9 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi