Čini se da u Realu ne treba da brinu

Mladi Turčin jednim potezom dao mnoge odgovore Luki Modriću

Haris Zilić

Real Madrid je u julu prošle godine iz istanbulskog Fenerbahcea za 20 miliona eura doveo tursku tinedjžersku senzaciju, 18-godišnjeg Ardu Gulera koji je bio na meti i ostalih fudbalskih velikana.

O kakvom je talentu riječ pokazuje podatak da ima već četiri nastupa za reprezentaciju Turske i jedan upisan pogodak, a tek će 25. feburara napuniti 19 godina.

Istina, ove sezone u dresu Reala nije upisao još debi u prvenstvu. Ima jednu utakmicu u Kupu kralja ima i osam minuta odigranih u Super Kupu.

Međutim, Guler na treninzima pokazuje da je riječ o izuzetnom talentu i da Real ima velikog dragulja u svojoj svlačionici.

Svi su se pitali da li će Luka Modrić imati nasljendika u redovima Reala, a mladi Turčin je Modriću i svima dao jasne odgovore.

Na treningu je sjajnim progiravanjem izbacio jednog saigrača u gol šansu, ali i kompletnu odbranu je prevario.

Ovaj potez je odmah postao hit na društvenim mrežama, a navijači Reala već priželjkuju Gulera i u ligaškim utakmicama.

Čini se da će nakon Luke Modrića Real Madrid dobiti još jednog majstora na sredini terena.

U Realu su spremni na strpljenje kada je u pitanju Guler

Istina, Modrića je teško sustići i sve ono što je napravio u karijeri, ali ako Guler bude barem na polovini onog što je radio Modrić kroz karijeru u Realu će itekako biti zadovoljni.

Prednost mladog Turčina je i podatak da može pokrivati više pozicija na sredini terena, od defanzivnog od ofanzivnog veznog.

Mnogi su mišljenja da je samo pitanje vremena kada će Arda Guler postati novi lider Reala i kotač bez kojeg se ne može.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Svoj komentar na igre Arde Gulera dao je i trener Kraljeva, Carlo Ancelotti.

"Odigrao je sat vremena na dobrom nivou. Očigledno je da nije fizički spreman, ali je kvalitet pokazao u prvom poluvremenu. Već sam rekao da moramo biti strpljivi s njim", rekao je italijanski stručnjak nakon utakmica u Kupu kralja protiv niželigaša Arandine.