Haskić je pokazao sjajnu formu

Rođeni slavili u prijateljskom meču

FK Velež pobjedom odradio prvu provjeru u Turskoj

Samir Mlaćo

FK Velež je sinoć stigao u Antaliju, a već danas imao prvi ispit.

Rival je bila slovenska Mura, a na kraju je završilo 2:1 za Mostarce.

FK Velež je meč počeo u sastavu: Hadžikić, Šturm, Bruno, Zvonić, Oreč, Pršeš, Čaić, Mlinarić, Halilović, Peco, Džafić.

U prvom dijelu mreže su mirovale, Rođeni su prijetili preko Džafića, te dva puta novajlije Čaića, ali nisu uspjeli doći do pogotka.

Ipak, u 70. minuti zatresla se mreža slovenskog kluba. Strijelac je bio glavom Nermin Haskić. Desetak minuta prije kraja nova velika šansa za Velež, no otišlo je to tik pored stative Mure.

U 84. minuti Gruzijac Guliashvili je pogodio za 2:0, da bi Slovenci do kraja uspjeli smanjiti na 2:1, što je bio i konačan rezultat meča.

Velež nastavlja pripreme u Turskoj, a rivali će još biti i Vejle, Alashkert, te najzvučnije ime ukrajinski Shakhtar Donetsk.

Mostarci prvi meč u Antaliji odigrali su upravo danas, a posljednju pripremnu utakmicu u Turskoj imaju 3. februara. Trener Dean Klafurić pred put bio je jasan, a istakao je nadu da će i tereni biti dobri.

"Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti u Turskoj, a u planu su četiri utakmice. Želimo usavršiti naše mehanizme u igri, popraviti neke stvari i da se igrači nametnu te ispune svoju minutažu i spreme se za nastavak sezone", rekao je između ostalog Klafurić.

Prijateljski meč:

FK Velež - NŠ Mura Murska Sobota 2:1

FK Velež: Hadžikić, Šturm, Bruno, Zvonić, Oreč, Pršeš, Čaić, Mlinarić, Halilović, Peco, Džafić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.