Velež potvrdio utakmice u Turskoj: Očekuju ih četiri vrlo dobra rivala

Odlične provjere za Rođene

Velež potvrdio utakmice u Turskoj: Očekuju ih četiri vrlo dobra rivala

Haris Zilić

Bh. klubovi počeli su sa pripremama za proljetni dio sezone. Prošle sedmice svi premijerligaši su obavili prozivke, tako da se već bliže glavnom dijelu priprema za proljetne akcije u prvenstvu i Kupu Bosne i Hercegovine.

FK Velež će u glavnom dijelu priprema 16 dana boraviti u Turskoj gdje će odigrati i četiri vrlo jake pripremne utakmice. U klubu su potvrdili protivnike i termine, a svakako da će najbolja provjera biti protiv ukrajinskog Shakhtara.

"Za vrijeme svog šesnaestodnevnog boravka u Antaliji, pored svakodnevnih napornih treninga u okviru zimskog pripremnog perioda, Rođeni su dogovorili i niz prijateljskih utakmica protiv renomiranih protivnika, od kojih se posebno izdvaja utakmica protiv velikana evropskog fudbala, ukrajinske ekipe FC Shakhtar iz Donetska.

Sigurni smo da će ove utakmice biti od velikog značaja našem stručnom štabu, na čelu sa Deanom Klafurićem, da na najbolji način raspodjele minutažu svim našim fudbalerima, dodatno uigraju linije našeg tima te još jasnije iskristališu sastav sa kojim će struka mostarskih Crvenih spremno ući u nastavak šampionata", stoji u saopštenju FK Velež.

Mostarci prvi meč u Antaliji igraju 20. januara, a posljednju pripremnu utakmicu u Turskoj imaju 3. februara.

Oglasi

U nastavku pogledajte raspored Veležovih utakmica u Antaliji.

20. januar: Mura - Velež

27. januar: Velež - Vejle

28. januar: Alashkert - Velež

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

3. februar: Velež - Shakhtar Donetsk

FK Velež je jesneji dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine završio na trećoj poziciji, a u 19. kolu, na statru proljetnog dijela prvenstva idu u gsote ekipI Sloge Meridian.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
FORZA RODJENI,je bite male Shaktarovce,jedva pobjedise Barcu,nemaju pojma,treba ih nakantati ;)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije