Plavi savladali NK Hrvace

Akrapović nakon pobjede Željezničara: "Vidi se neki napredak i mali pomak"

Endin Čaušević, foto: K. Dedić

Fudbaleri Željezničara danas su u prijateljskoj utakmici u Čitluku pobjediti hrvatskog niželigaša Hrvace sa 2:0.

Željezničar se već neko vrijeme nalazi na pripremama u Međugorju, te nakon dva poraza ekipa Brune Akrapovića danas je konačno upisala pobjedu.

Klub s Grbavice odmjerio je u Čitluku snage protiv hrvatskog niželigaša NK Hrvace i uspio je da slavi rezultatom 2:0.

Golove za sarajevski klub u današnjem meču postigli su Aleksandar Boljević i Nedim Mekić.

Nakon utakmice svoj komentar dao je i Bruno Akrapović koji je otkrio utiske poslije prve pobjede koju je ostvario na klupi Željezničara.

"Utakmica kao i prošle. Mučimo se u nekim situacijama gdje sam ja mišljenja da to treba jednostavnije da riješimo. Ulazimo u duele bez potrebe, ali zalaganje je tu i ima neki napredak i mali pomak koji možemo da vidimo", rekao je Akrapović i dodao.

"Zabili smo dva gola to nas raduje zato što imamo pauzu sutra, ali imamo još dosta rada. Momci ne postutaju i ne odustaju, ali ni mi treneri tako da ćemo se dignuti još malo narednih dana".

Za Željezničar je današnjom utakmicom završen prvi dio priprema u Međugorju i Plavi će se vratiti u Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

No, u glavnom gradu BiH neće se dugo zadržavati, te je planirano da se i završni dio priprema odradi ponovo u Međugorju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.