Željezničar konačno slavio, Boljević i Mekić 'riješili' hrvatskog niželigaša
Sa meča u Čitluku

Plavi do pobjede u prijateljskom meču

Željezničar konačno slavio, Boljević i Mekić 'riješili' hrvatskog niželigaša

Samir Mlaćo

FK Željezničar je danas odigrao novu prijateljsku provjeru, a ovaj put rival je bio hrvatski niželigaš NK Hrvace.

Radi se o timu koji se takmiči u trećem rangu takmičenja u Hrvatskoj, a kapiten ovog tima danas je bio bivši junior Željezničara Dženan Osmanović, dok je prvih 45 minuta među stativama bio nekadašnji golman Iskre, Jedinstva, Metalleghea, TOŠK-a..., Zejd Muratspahić koji je na probnom radu u ovom klubu.

Na kraju je završilo 2:0 za Željezničar, a sve vrijedno pomena desilo se u drugom dijelu.

Hrvace su prve zaprijetile preko Šarića, da bi uzvratio Boljević, ali ostalo je 0:0. U 29. minuti šansa za Radovca, ali jako loše je šutirao novajlija kluba sa Grbavice.

U 42. minuti Boljević šutira, ali sigurno brani Muratspahić. 0:0 je završilo prvo poluvrijeme, te zaista nismo mogli vidjeti skoro ništa zanimljivo. Mreža Hrvaca zatresla se u 57. minuti kada Amoah prolazi po strani, ubacuje za Boljevića, a ovaj desnom nogom posprema loptu iza leđa golmana hrvatskog kluba.

Treba istaći da su gosti tražili faul prethodno, no nije tako mislio sudija Blažević. U 69. minuti Radaković šutira, lopta pogađa stativu i odbija se lopta do Nedima Mekića, a on je lagano pospremio loptu u mrežu.

Oglasi

Poslije toga jasno je bilo da hrvatski tim nema ni kvalitete ali ni snage da zaprijeti bh. premijerligašu i sve je bilo riješeno.

Željezničar je tako slavio pobjedu 2:0 i tako uspješno završio prvi dio priprema. Plavi se vraćaju u Sarajevo, a zatim će opet u Međugorje gdje će odraditi završni dio priprema.

Prijateljski meč:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar - NK Hrvace 2:0

FK Željezničar: Muftić - Galić, Drina, Dubačkić - Ovčina, Radovac, Karić, Radinović - Boljević, Amoah - Krpić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Kakva smijurija. Slave pobjedu protiv ekipe ciji igraci pobjegnu s predavanja na fakultetu da dodju na tekmu. Pa ove bi nasa filijala Velez dobila 4-5 razlike, a nasi juniori bi im utrpali 10-ak golova. Strasno na sta je Zeljeznicmar spao.
2 4
Ham0
Istorijska pobjeda. Cestitke od srca
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi