Navijači Željezničara se pitaju gdje je Al Jaber, a sada su dobili lijep odgovor
Sigurno će se spreman doći na nastavak sezone

Donio je pobjedu svojoj reprezentaciji

Navijači Željezničara se pitaju gdje je Al Jaber, a sada su dobili lijep odgovor

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Abdulmalik Al Jaber nije se pojavio na prozivci FK Željezničar, a nije sa Plavima ni u Međugorju.

Ovaj mladi nogometaš iz Saudijske Arabije nije napustio Plave, već se nalazi na pripremama sa U-23 reprezentacijom svoje zemlje.

Al Jabber se očigledno sjajno nametnuo i dobro mu je došlo iskustvo na Grbavici, a današnji dan će posebno pamtiti.

U-23 selekcija Saudijske Arabije savladala je odgovarajuću selekciju Egipta 2:1, a upravo je član kluba sa Grbavice postigao pogodak za pobjedu.

Al Jaber je lijepo primio jednu loptu u šesnaestercu i sigurno pogodio, te na kraju bio junak pogotkom u 86. minuti.

Kada završi pripreme Al Jaber će se priključiti Željezničaru, a to će vjerovatno biti pred početak drugog dijela sezone. Ipak, dobra stvar za Plave je svakako što je mladi Arap u trenažnom procesu, pa neće biti u zaostatku za saigračima.

Oglasi

On je u prvom dijelu sezone upisao devet nastupa i nije se upisao u listu strijelaca. Ubilježio je ukupno 377 minuta na terenu.

U Kupu BiH je dodao jedan nastup i to 20 minuta.

Željezničar je ove zime doživio određene promjene, a novi šef struke je Bruno Akrapović. Vezni red su pojačali Harun Karić i Samir Radovac, te Amer Hiroš koji je jučer potpisao ugovor.

"Drago mi je što sam se vratio tamo gdje mi je i bilo mjesto. Došao sam tu da pomognem ekipi i da ekipa pomogne meni. Nadam se da ćemo se svi što više radovati i da ćemo iz sezone izvući maksimum", kazao je Hiroš.

Očekuje se da se ekipi već sutra priključi i 22-godišnji napadač iz Gane Bismark Charles kojeg dobro poznaje trener Akrapović i on će doći na posudbu od pola godine. Pojavile su se informacije da je blizu Grbavice Filip Dangubić, no kako smo provjeri, za sada od toga sigurno nema ništa.

Dangubić ima nekoliko kvalitetnih ponuda i teško da će na kraju završiti na Grbavicu, a Plavi u napadaju imaju još Sulejmana Krpića, Dženana Haračića i Farisa Zubanovića.

Inače, Željezničar naredni pripremni meč igra u srijedu protiv NK Hrvace od 14 sati. Do sada je Željezničar na pripremama poražen od Međugorja i Neretvanca iz Opuzena.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajkan
Cuj Dangubic buaha.
1 1
user1613662710
Nisu nasi sposobni da zavrse Dangubica nazalost ali bi to bilo top pojacanje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti