Sarajevo slavilo u utakmici koja je trajala 120 minuta.

Dva gola su bila dovoljna

FK Sarajevo u Umagu slavio protiv Rukha, nastup Penarande itekako može da raduje navijače bordo tima

Eldar Ganibegović

Novu prijateljsku utakmicu danas je igrao FK Sarajevo. Tim s Koševa je u Umagu rezultatom 2:0 bio bolji od ukrajinskog Rukha iz Lviva. Utakmica se igrala 120 minuta, odnosno dva poluvremena po 60.

Ukrajinska ekipa nešto bolje otvorila susret. Uputili su i jedan udarac prema golu Sarajeva, ali lagan plijen za Rogića je to bio.

Kyeremeh dobro šutira s desne strane sa nekih 12 metara, brani dobro golman Rukha u sedmoj minuti.

Klymchuk je pokušao sa 25 metara, brani Rogić. S druge strane Penaranda je šutirao ali lopta ide malo pored gola. Igrala se tada 18. minuta.

Povelo je Sarajevo u 33. minuti. Penaranda je ukrao jednu loptu, uposlio Oliveiru koji pogađa za 1:0.

Sve je riješeno 13 minuta kasnije. Oliveira je glavom spustio za Penarandu koji sa 30 metara odlično šutira i pogađa za 2:0.

Crveni karton Hasiću u 56. minuti, vjerovatno zbog nekog prigovora. Međutim, i u drugom dijelu smo gledali 11 na 11, po dogovoru trenera.

Iliev sad slabo interveniše u 75. minuti, pokušao je Klymchuk lobom da smanji na 2:1 ali lopta ide pored gola.

Najbolja prilika za Sarajevo u drugom dijelu u 110. minuti. Mustafić je izašao sam pred golmana Rukha, koji brani njegov udarac.

Navijači Sarajeva definitivno mogu biti zadovoljni današnjim rezultatom. Naročito raduje partija Penarande koji je upisao asistenciju i sjajan gol.

Prijateljska utakmica:

Sarajevo - Rukh 2:0

FK Sarajevo prvih 60 minuta: Rogić, Soldo, Đuričković, Kapetanović, Kyeremeh, Julardžija, Matanović, Ziljkić, Penaranda, Hasić i Oliveira.

FK Sarajevo drugih 60 minuta: Iliev, Aničić, Čelik, Duraković, Radović, Buljubašić, Krdžalić, Anđušić, Ljukovac, Mustafić i Čataković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.