Zanimljiv premijerligaški transfer: Sa Koševa u Zrinjski do 2027. godine
Sa potpisa ugovora FOTO: HŠK Zrinjski

Potpisao je ugovor talentovani golman

Zanimljiv premijerligaški transfer: Sa Koševa u Zrinjski do 2027. godine

Samir Mlaćo

Zanimljiv transfer dolazi iz Premijer lige naše zemlje.

Naime, mladi golman Arman Šutković nedavno je napustio FK Sarajevo, a sada je objavljeno da ipak ostaje u Premijer ligi.

Šutković je potpisao ugovor sa HŠK Zrinjski, a pravo nastupa u drugom dijelu sezone ima i za juniore Plemića.

Ugovor je potpisao do 2027. godine, što govori da u aktuelnom prvaku imaju ozbiljne planove sa talentovanim golmanom.

"Arman Šutković novi je vratar HŠK Zrinjski Mostar, a suradnja s U19 reprezentativcem Bosne i Hercegovine dogovorena je do 31.05.2027. godine. Armane, dobrodošao", objavili su iz mostarskog kluba.

Šutković je na Koševu prošao sve selekcije, dao doprinos u osvajanju duple krune juniorske momčadi, ali ove zime je odlučio da krene u nove izazove.

Oglasi

Arman je prošao sve selekcije Akademije našeg tima, te je jedan od najzaslužnijih za prošlogodišnje osvajanje duple krune u juniorima koji je i omogućio premijerni nastup Bordo tima u UEFA Youth Champions League.

Šutković brani jedanaesterac u nedavnom duelu Lige prvaka između juniora FK Sarajevo i ukrajinskog Rukha na Koševu

"Šutki želimo mnogo sreće u nastavku karijere", naveli su iz FK Sarajevo pri prekidu saradnje početkom januara ove godine.

Podsjetimo, Zrinjski je danas potvrdio tri rastanka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zvonimir Kožulj, Omer Niron i Andrija Balić više nisu igrači HŠK Zrinjski Mostar.

Kožulj i Balić potpisali su sporazumne raskide ugovora, dok je Niron potpisao sporazumni raskid jednogodišnje posudbe iz kluba Bnei Yehuda FC.
Trojici igrača koji su se Plemićima priključili u ljetnom prijelaznom roku zahvaljujemo na profesionalnom odnosu te im želimo puno sreće u budućnosti!", naveli su iz redova Plemića.

Kožulj je bio junak Zrinjskog protiv Alkmaara, a zatim je vidno nezadovoljan 'nestao' iz ekipa, da bi kasnije bio vraćen, no sada definitivno odlazi. Navodno će karijeru nastaviti u inostranstvu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Vec imamo jednu filijalu u Mostaru, lagano od Zrinjskog pravimo i drugu. Pored toga, saljemo igrace u Famos, Celik, Slobodu. Samo trpaj Ismire i ne vadi, cijelu ligu cemo da izdominiramo, ali i da pomazemo svima.
4 5
Frane
Trpaj ismira Šulenta. Debeli jučer naučio šta je lopta kad su Šulini predci harali po Hrvatskoj njegovi su sadili kumpir na kobiljoj glavi.
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi