FK Sarajevo izgleda dobro: Aluminij večeras nije imao šansi

Pripremna utakmica u Umagu

FK Sarajevo izgleda dobro: Aluminij večeras nije imao šansi

H. Zilić

FK Sarajevo nalazi se na zimskim pripremama u Umagu, a večeras su odigrali prijateljski susret protiv slovenskog NK Aluminij. Bordo tim je izgledao sjajno i slavio rezultatom 3:0.

Na startu utakmice bilježimo dvije prilike. U sedmoj minuti Penaranda je pokušao sa 30 metara, loš udarac pa nije bilo potrebe za intervencijom golmana, a minut kasnije Makazicama je pokušao Martić, ali nema opasnosti po gol Sarajeva.

U 11. minuti udarac je oprobao i Hasić, a u 14. minuti Rogić spašava Sarajevo nakon udarca Matanovića.

Rogić je bio junak Sarajeva u 33. minuti, zaustavio je odličan pokušaj igrača Almuinija, a onda u 38. minuti slavlje za FK Sarajevo. Hasić je sa nekih 20 metara iskosa iz slobodnog udarca šutirao, loptu prema golu skreće Aničić za za 1:0.

Do kraja prvog poluvremena Sarajevo je sačuvalo prednost i na odmor se otišlo rezultatom 1:0.

Drugo poluvrijeme nije moglo bolje početi za Bordo tim. Sjajan šut Anđušića u 48. minuti i to je bilo 2:0.

Oglasi

U 59. minuti prodor Baskere, zaustavlja ga odbrana Sarajeva, a u narednom napadu Bordo tim, Anđušić je sjano centrirao, ali jedan od fudbalera tima sa Koševa promašio je loptu.

Igrala se 69. minuta, korner za Bordo tim nakon kojeg se sjajno snašao Čelik i zakucao loptu u mrežu Aluminija za vodstvo Bordo tima od 3:0.

Oliveira u 74. minuti propušta odličnu priliku, stativa je spasila Slovence. U 80. minuti akcija Slovenaca preko Pečnika, međutim mladi golman Mehić spašava Bordo tim, koji je imao i treću dobru intervenciju u 88. minuti.

Do kraja utakmice ostalo je 3:0 za Bordo tim koji je večeras izgledao veoma dobro na terenu što može radovati navijače tima sa Koševa. 

Prijateljska utakmica:

FK Sarajevo - NK Aluminij 3:0

Sarajevo je počelo utakmisu u sastavu: Rogić, Aničić, Đuričković, Duraković, Kapetanović, Julardžija, Mustafić, Hasić, Matanović, Penaranda, Čataković.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Hejteri (Zeljkan, Zrinjski, Borac, Siroki) na aparatima. Veceras slave samo navijaci Sarajeva i nase filijale Veleza. Kae aaaajmooooooooooo
2 3
avalkaB
Eh da je liga prvaka u prijateljskim, davno bih je osvojili, nadam se da ce se ovako nastaviti u prvenstvu! 1946!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi