Ermedin Demirović je protiv Bayerna postigao 9. gol u sezoni u Bundesligi.

Novi pogoci bh. napadača

Dva gola protiv velikog Bayerna - Ermedin Demirović igra fudbal života!

Eldar Ganibegović

U terminu od 15:30 sati pratili smo pet utakmica 19. kola Bundeslige. Najzanimljivija nama igrana je u Augsburgu gdje je Ermedin Demirović postigao nova dva pogotka i to protiv Bayerna.

Minhenski Bayern slavio je pobjedu protiv Augsburga. Rezultat je bio 2:3.

Domaći tim trese mrežu u 12. minuti. Pogodio je Rexhbecaj, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Deset minuta kasnije Bayern preko Pavlovića dolazi do vodstva koje je u nadoknadi prvog poluvremena duplirao Davies.

Na samom otvaranju drugog dijela, tačnije u 52. minuti, nadu domaćina vraća Demirović. Mbabu je centrirao, a bh. napadač sjajno pogađa glavom.

na 1:3 povisio je u 58. minuti Harry Kane. Mogao je Augsburg nešto i napraviti, no u 88. minuti rezervista Michel promašuje penal.

U nadoknadi je dosuđen novi penal za Augsburg i izborio ga je Ermedin Demirović. Ovoga puta upravo on uzima loptu i pogađa za konačnih 2:3, no vremena za nešto više nije bilo. 

Rezultatom 5:2 Stuttgart je razbio RB Leipzig. Nakon prvog dijela bilo je 2:1. Za domaće su pogađali Millot i Undav, a za goste Šeško.

Leweling je povisio na 3:1 u 48. minuti, Openada vraća nadu gostima u 55., no onda je Undav s još dva gola kompletirao hat-trick i riješio priču u ovoj utakmici.

Hoffenheim i Hedenheim igrali su 1:1. Dinkci je doveo goste u vodstvo u 29. minuti, da bi u nadoknadi prvog dijela s 11 metara konačan rezultat postavio Kramarić.

Domaći trijumf protiv Freibruga od 3:1 slavio je Werder. Ducksch, Njinmah i Malatini su pogađali za tim iz Bremena, a Grifo za goste.

Uskoro završava i utakmica Wolfbusrga i Kolna. Trenutni rezultat na semaforu je 1:1.

Ovome dodajmo da ćemo danas pratiti još jednu utakmicu. Bayer Leverkusen od 18.30 dočekuje Borussiju Monchengladbach.

Što se Ermedina Demirovića tiče, bh. napadač i kapiten Augbusrga je danas postigao svoj deveti i deseti gol u sezoni Bundeslige. Ima i pet asistencija i tako je jedan od najefikasnijih igrača u ligi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Treba svakako spomenuti i to da je ranije ove sezone osim Bayernu postigao gol protiv Borussije Dortmund i to jako lijep.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.