Bivši reprezentativac udara ispod pojasa: "Svi se u Engleskoj smijemo Kaneu"
Kane je za sada sjajan, čak 26 golova i osam asistencija, ali pitanje je hoće li na kraju osvojti prvi trofej u karijeri. (Foto: EPA)

Teške riječi

Bivši reprezentativac udara ispod pojasa: "Svi se u Engleskoj smijemo Kaneu"

Edmir Škorić

Nekadašnji engleski reprezentativac komentarisao je igre Harryja Kanea u Njemačkoj i tvrdi da se u Engleskoj svi smiju bivšem napadaču Tottenhama.

Harry Kane je prošloga ljeta iz Tottenhama došao u Bayern. Želio je da osvoji prvi trofej u karijeri i zato je stigao u 30. godini u Njemačku. Plaćen je čak 100 miliona eura, ali za sada se isplaćuje i to uveliko.

Već je oborio rekord Roberta Lewandowskog u njegovoj prvoj godini u Bundesligi. Ipak, Kanea ništa ne zanima nego samo da bude prvak na kraju i da svijetu dokaže da i on zna da slavi trofeje. Godinama unazad, igrajući za Tottenham, to nije bio slučaj.

Paul Parker, bivši igrač Manchester Uniteda ili Chelseaja, koji je igrao i za Englesku, smatra da je Kaneov odlazak u Bayern napredak za Tottenham.

"Njega samo brine da sruši rekord po broju golova Lewandowskog. To mu je jedino bitno i onda će htjeti da se vrati u Premier ligu, postavivši još jedan rekord, onaj najboljeg strijelca u historiji Premier lige. Sebičan je", rekao je Parker, pa dodao:

Oglasi

"Svi mu se smiju u Engleskoj. Ljudi su pričali o njegovom odlasku jer je želio osvajati trofeje, a ne osvaja ništa. Bayer, eliminiran iz Kupa, drugi je u Bundesligi. Već sam rekao da bi Tottenhamu bilo bolje bez njega", zaključio je Parker.

Kane je igrao finale njemačkog Superkupa čim je sletio, izgubivši od Leipziga. U Kupu više nemaju mogućnosti jer su ispali u prvom kolu od Saarbruckena koji igra u trećoj ligi njemačkog fudbala.

U Bundesligi nisu lideri. Bayer Leverkusen Xabija Alosna vodi s četiri boda prednosti, dok će u Ligi prvaka u osmini finala igrati protiv Lazija iz Rima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Unatoč 26 golova i 8 asistencija koje je trenutno ostvario u samo 25 utakmica, njegov individualni učinak je optimalan, ali čini se da je napadač još uvijek užasnut i još ne zna šta znači osvojiti naslov.

Još ima "fore" da se Bayern domogne trofeja u Ligi prvaka i Bundesligi, ali ni u jednom takmičenju ih ne smatarju glavnim favoritima i ne bi bilo neobično da Kane i u Njemačkoj ostane uskraćen za trofej, a koji je na neki način "suđen" kada potpišete za Bayern.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ne smije se samo engleska već cijeli nogometni svijet kakav crni bayern i titule idi u pm
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi