Pripremna utakmica

Alashkert nakon preokreta savladao Velež

Haris Zilić

Fudbaleri Veleža nalaze se na prirpemama u Antaliji. Rođeni ulaze u završnu fazu zimskih priprema, a danas su odigrali još jednu prijateljsku utakmicu.

Izabranici Deana Kalfurića odmjerili su sange s armenskim Alashkertom i ekipa iz Armenije je na kraju slavila rezultatom 2:1 nakon preokreta.

Odlično je počelo za Velež. Dobra igra u prvom poluvremenu krunisana je pred odlazak na odmor.

U 35. minuti za 1:0 pogodio je Denis Zvonić i to je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku se bude Armenci, zaigrali su bolje i sve je stiglo na naplatu.

Prvo je Alashkert do izjednačenja (1:1) stigao u 53. minuti, a onda do potpunog preokreta i vodstva 2:1 u 66. minuti.

Nakon toga bilo je prilika pred oba gola, trener Kalufrić je pokušavao izmjenama da promijeni ritam utakmice.

Do kraja meča je ipak ostalo 2:1 za Alashkert i to je drugi poraz za Rođene u nizu nakon poraza od Vejlea rezultatom 2:1 također.

Velež je duel protiv Alashkerta počeo u sastavu: Hadžikić, Šzturm, Bruno, Zvonić, Oreč, Pršeš, Čaić, Mlinarić, Halilović, Peco, Džafić.

Prijateljska utakmica:

Velež - Alashkert 1:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.