Velež poveo pa izgubio od danskog Vejlea
Sa današnjeg meča u Antaliji

Rođene koštale loše reakcije odbrane

Velež poveo pa izgubio od danskog Vejlea

Samir Mlaćo

Nogometaši Veleža odigrali su novi pripremni meč u Antaliji, ali ovaj put sigurno nisu zadovoljni rezultatom.

Rođeni vrijedno rade u Turskoj, rezultat u pripremnim mečevima nije u prvom planu, ali dobro dođe za samopouzdanje. Danas je rival bio danski Vejle, a završilo je 2:1 za protivnika.

Meč je ometao i jak vjetar, a Velež je poveo u 18. minuti kada Haskić koristi lošu reakciju odbrane Danaca i nakon lijepe asistencije jednog saigrača loptu posprema u mrežu.

U 21. minuti korner za Rođene, činilo se da je lopta u mreži, no golman Vejlea u zadnji čas sjajno brani. U 29 minuti blilo je 1:1. Brza akcija rivala, prati to napadač Vejlea i ispred golmana Duke ubacuje loptu u mrežu.

Tri minute kasnije novi pogodak danskog tima. Opet precizna lopta sa lijeve strane, opet spava odbrana Veleža i to je 1:2. Bio je to i konačan rezultat prvog poluvremena.

Oglasi

U nastavku bez puno uzbuđenja, a u samoj završnici osjetio se umor kod nogometaša, pa se i nije moglo očekivati nešto više. U 88. minuti slobodan udarac za Pršeša, ali siguran plijen za golmana Vejlea.

Ostalo je 1:2.

Vejle je član Superlige Danske i nakon 17 kola je na predposljednjem mjestu sa 14 osvojenih bodova.

Treba istaći da je danas igrao još jedan premijerligaš i to Zvijezda 09 koja je savladala Loznicu 2:1 golovima Tomanovića i Rahimića.

Prijateljski meč:

FK Velež - Vejle Boldklub 1:2

FK Velež: Duka, Domić, Mahmić, Halilović, Kuko, Šikalo, Vehabović, Lohan, Suljić, Gulishavili, Haskić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kako vas nije sramota izgubili ste od ekipe koja veze nema s fudbalom zadnji su na tabeli Mahmić, Halilović I Domić odlazi te !
3 4
SonPen1946
Mentaliet : PIJACARI!
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti