Nekako je izbačen niželigaš

Navijači Manchester Uniteda izbezumljeni zbog strijelca gola za prolazak dalje u FA Cupu

O. Lekić

Manchester United je prošao u peto kolo FA Cupa nakon što je sa 4:2 u gostima pobijedio niželigaša Newport. Mnogi navijači Crvenih đavola su iznenađeni zbog strijelca jednog od golova. 

United je odlično ušao u meč i činilo se da je sav posao završen u prvih 20-ak minuta pošto su golove postigli Fernandes i Mainaoo za laganih 0:2.

Ipak, Newport koji nastupa u četvrtom rangu engleskog fudbala se nije predavao. Morris je do kraja prvog dijela smanjio na 1:2.

Na startu drugog dijela uslijedio je novi hladan tuš za goste sa Old Trafforda pošto je Evans zabio 2:2 za oduševljenje domaće publike.

U 68. minuti šok i nevjerica. Nakon odbijene lopte Antony zabija za 2:3 i novo vodstvo Uniteda.

Za Brazilca koji je plaćen skoro 100 miliona eura je to bio tek prvi gol u sezoni zbog čeka su mnogi iznenađeni.

Pobjeda gostiju je potvrđena duboko u sudijskoj nadoknadi kada je Hojlund postavio konačan rezultat utakmice i prolazak dalje Uniteda.

Crveni đavoli će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Bristol City - Nottingham Forest. Oni će ponavljati svoj meč.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.