FOTO: E. Oštraković

Pripreme u Antaliji

Borac upisao novi poraz: Mrežu im zatresao i bivši napadač Željezničara

Haris Zilić

Banjalučki Borac je na pripremama u turskoj Antaliji, a na prijateljskim utakmicama ne izgledaju dobro jer su danas upisali i drugi poraz i opet bez postignutog gola, što već može da brine stručni štab trenutnog lidera na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bolji od Borca danas je bio armenski Pyunik rezultatom 2:0.

Prvi prijete Armenci u 11. minuti preko Juričića bivšeg napadača Željezničar, ali Šušić spašava Banjalučane.

U 15. minuti nova velika šansa za Pyunik, pogodili su stativu nakon jedne gužve, a zatim Mliošević brani pokušaj Juričića.

Opsada gola Borca nastavljena je, a spasa nije bio u 25. minuti, Juričić je bio precizan za 1:0 i rezultat prvog poluvremena.

U nastvaku prijeti Borac u 50. minuti minuti nakon jednog prekida, a onda je i Blagaić imao priliku u 58. minuti, ostalo je 1:0.

Borac je igrao odvažnije u drugom poluvremenu, međutim u 66. minuti neopreznost, kontra Pyunika i Malakjan pogađa za 2:0.

Do kraja meča još nekoliko prilika na obje strane. Kod Borca najbolje su propustili Subić i Vranješ.

Ostalo je do kraja 2:0 i nakon ruske Baltike Borac je upisao novi poraz u Antaliji.

Borac je susret počeo u sastavu: Milošević, Kvržić, Ćelić, Šušić, Erera, Grahovac, Nišić, Čavić, Blagaić, Jurilj, Lukić.

Pripremna utakmica:

Borac - Pyunik 0:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.