Napustio Borac i otvoreno govorio o razlozima: "Raskinuo sam ugovor u zamjenu da ..."
Sa meča FK Sarajevo - FK Borac

Već ima novi klub

Napustio Borac i otvoreno govorio o razlozima: "Raskinuo sam ugovor u zamjenu da ..."

Samir Mlaćo

Ne baš mali broj nogometaša napustio je FK Borac ove zime, a jedan od njih je Janez Pišek.

Ovaj rođeni Slovenac upisao je tek četiri nastupa u prvenstvu, jedan u Kupu BiH, te je odlučio da se vrati u svoju zemlju. Brzo je pronašao novi klub, a on se zove NK Aluminiji.

Potpisao je ugovor dvije i po godine, a dobro poznaje slovensku ligu. Već je nastupao za Celje te Domžale. Bio je i mladi reprezentativac Slovenije, a na potpisu je otkrio zbog čega je napustio Borac.

"Imam mnogo utakmica u karijeri, imam iskustvo, ali nije ispalo sve po mojim željama zbog povrede. Imao sam ugovor sa FK Borac još pola godine, ali sam raskinuo u zamjenu da igram što više moguće. Vidio sam u Aluminiju tu priliku, želim pomoći sebi, ali i klubu. Poznajem trenera, stručni štab, tim, te vjerujem da je moja odluka ispravna.

Vjerujem da mogu pomoći ekipi, podoći svoj nivo igre i biti lide na terenu", rekao je Pišek.

Iz Aluminija su poželjeli dobrodošlicu Pišeku, te vjeruju da će na kraju sezone svi biti sretni i zadovoljni u ovom klubu.

Oglasi

Aluminij je nakon prvog dijela sezone na osmom mjestu i drži prednost nad Radomljem i Rogaškom koji vode bitku za opstanak. Jedan tim će u niži rang, a drugi igrati doigravanje sa timom iz druge lige.

Aluminij ima samo bod prednosti nad Radomljem, pa su svjesni da ih očekuje mnogo posla u nastavku sezone.

Kada je FK Borac u pitanju, Banjalučani su jesenji prvaci, a od jučer su na pripremama u Antaliji. Nisu mnogo mijenjali ove zime, veći je broj odlazaka, ali većinom nogometaša bez puno minutaže u proteklom periodu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na prava pojačanja se još uvijek čeka. Jučer su Banjalučani dobili i novog predsjednika, a nasljednik Milana Tegeltije je Goran Lukić. To je i najavljeno u zimskoj pauzi.

Na mjesto direktora kluba stigao je Dejan Ćato koji će naslijediti Aleksandra Mičića.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije