Željezničar se sprema za Zrinjski

Uskoro novi odlazak u Međugorje

Plavi nisu završili prelazni rok: Uskoro stižu nova pojačanja, šta će biti sa Mulalićem?

Samir Mlaćo

Nogometaši Željezničara nastavili su sa pripremama za drugi dio sezone Premijer lige. Plavi su se vratili iz Međugorja i treniraju na pomoćnom terenu Grbavice, a novi odlazak u Međugorje planiran je u petak 02.02.

Još uvijek je dosta nepoznanica kada je u pitanju igrački kadar, a kako je SportSport.ba i najavio, Grbavicu će napustiti Dražen Dubačkić, Hamza Gasal i Nikola Turanjanin.

On su već 'bivši', no s obzirom da imaju važeće ugovore, sa klubom moraju postići dogovore oko raskida saradnje. Nogometaši su svakako u ovom slučaju u prednosti jer klub mora ispuniti svoje obaveze prema ugovoru.

Nije poznato gdje će se skrasiti navedena trojica nogometaša, a čini se da bi Grbavicu mogao napustiti i čuvar mreže Ajdin Mulalić koji i nije dobio šansu pored Vedada Muftića.

Muftić je bio prvi izbor stručnog štaba, a prema nezvaničnim informacijama Mulalić je zatražio odlazak na posudbu u Sloveniju, a zatim povratak na Grbavicu. Na Grbavici su imali nešto drugačiji plan vezano za njegov status, pa je 29-godišnjak još uvijek na Grbavici. Spominje se da su Plavi već završili dolazak Filipa Dujmovića koji je bio član Željezničara u omladinskim selekcijama, no sada je sve pod znakom pitanja.

Kontaktirali smo i samog Dujmovića, no on nije odgovorio na naše poruke. Dujmović je posljednji angažman imao u FC Dinamo iz Rumunije, no nije dobio šansu.

Prethodno je bio i u Radničkom iz Niša, te Spartaku, ali i turskoj Adani. Bez kluba je, a da li će se skrasiti na Grbavici ostaje da se vidi.

Plavi se nadaju i novim pojačanjima, ali i povratku Abdulmalika Al Jabera koji se nalazi na pripremama sa U-23 reprezentacijom Saudijske Arabije. Saudijac će se lako uklopiti jer je prošao pripreme sa selekcijom svoje zemlje, a kada se vraća, nije poznato.

Stiže i reprezentativac Gambije?

Novo ime prema nezvaničnim informacijama mogao bi uskoro postati 24-godišnji Bakary Jaiteh.

Sa 17 godina Jaiteh je debitovao za reprezentaciju Gambije, ali kasnije upisao samo tri nastupa. Posljednji angažman imao je u FC Wiltz iz Luksemburga, a nastupao je i za rumunski Panduri.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedno vrijeme proveo je kao omladinac italijanske Rome, no ne može se pohvaliti velikom minutažom u klubovima u kojima je bio.

Podsjetimo, Željezničar drugi dio sezone otvara susretom sa HŠK Zrinjski na Grbavici 17. ili 18. 02.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.