Dubačkić napušta Grbavicu, ali neće biti jedini, stigao i novi napadač
Dubačkić je stigao na Grbavicu iz Stupčanice Olovo

Prometno je na Grbavici danas

Dubačkić napušta Grbavicu, ali neće biti jedini, stigao i novi napadač · Saznajemo

S. Mlaćo

Nogometaši Željezničara nakon priprema u Međugorju vratili su se u Sarajevo gdje će kratko zadržati, a zatim naredne sedmice opet put Međugorja.

Biće to završni dio pred nastavak sezone, a kako saznaje SportSport prelazni rok za FK Željezničar nije završen. Biće i odlazaka, ali vjerovatno i novih imena.

Očekuje se još potvrda kluba, a Grbavicu će gotovo sigurno napustiti Dražen Dubačkić. Defanzivac je igrao posljednji prijateljski meč protiv NK Hrvace, ali sada napušta klub. Stigao je iz NK Stupčanica, a nije se pretjerano naigrao, međutim prema ocjenama za svoje nastupe stoji jako dobro.

Dubačić je četvrti najskuplji igrač Željezničara prema Transfermarktu, te sedmi najskuplji defanzivac Premijer lige. Prema renomiranom Wysocutu ima najviše osvojenih ofanzivnih duela od svih stopera Željezničara koji su odigrali više od pet utakmica, ali i najveći procenat uspješnih iznošenja lopte uz dribling i duel igru.

Defanzivac je treći kada su u pitanju presijecanja lopti - prilagođenu posjedu lopte njegovog tima, devet po utakmici. Dubačkić je i jedan od stopera koji spada u kategoriju igrača koji su odigrali 40 posto vremena, a po svim važnim i naprednim segmentima igre je među top tri igrača.

Dubačkić je u prvenstvu upisao osam nastupa, a u Evropi tri, a ove zime imao je ponude Premijer lige naše zemlje, Druge lige Nizozemske, Super lige Srbije, te Druge lige Grčke. Postojala je tada mogućnost da klub zaradi određeno obeštećenje s obzirom na ugovor, ali sada se to neće desiti.

Oglasi

U rubrici 'odlasci' će se prema svemu sudeći naći i Nikola Turanjanin te Hamza Gasal. Turanjanin je upisao devet nastupa, a stigao je kao član NK Slaven Belupo, dok je Gasal već duži niz godina na Grbavici i od početka priprema se špekulisalo da bi mogao napustiti Plave.

Hamza Gasal
Hamza Gasal FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

12 nastupa
3 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Rođen je u Travniku 2002. godine, a nastupao je za omladinske selekcije Sarajeva, da bi zatim prešao u omladinske selekcije ljutog rivala. Za prvi tim je upisao 12 nastupa u polusezoni iza nas i većinom šansu dobijao sa klupe.

Treba istaći da će sve biti jasnije kada se oglase sa Grbavice, a to bi se moglo desiti već večeras.

Danas se na Grbavici pojavio i napadač Bismark Charles. On ima 22 godine, a stiže na posudbu iz CSKA Sofija, te je već radio sa Brunom Akrapovićem, šefom struke Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li će biti rješenje za Željine probleme u napadu, ostaje svakako da se vidi, a na posudbi će ostati do ljeta. Da li će njegov dolazak značiti odlazak nekog od napadača, biće jasnije već u narednim danima. Plavi u napadu imaju Sulejmana Krpića, ali i Dženana Haračića, te Farisa Zubanovića.

Željezničar traga i za još jednom prinovom na lijevom beku, s obzirom da su klub napustili Irfan Jašarević i Benjamin Šehić.  Do sada je stigao Stefan Radinović iz Crne Gore, ali i Amer Hiroš, Samir Radovac, Harun Karić kao i već navedeni Faris Zubanović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Babaroga1987
Mlačo mlako ti se pošampi po bordo lobanji
1 0
papagaj
Kakve mi debile imamo u upravi ccccccc
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi