Nije igrao, želio da ide i zaradili na njemu

Veliki posao Jakirovića i njegovog Dinama - Nezadovoljnog igrača prodali za pravo malo bogatstvo

Esmer Oštraković

Veliki posao večeras je napravila uprava Dinama koja je odlučila da proda nezadovoljnog igrača koji od standardnog prvotimca postao višak u ekipi koju sa klupe predvodi Jakirović.

Naime, Robert Ljubičić u posljednje vrijeme ne igra mnogo i od "univerzalca" koji je igrao u veznom redu, ali i na lijevom beku postao je višak u ekipi Sergeja Jakirovića.

Za njega je stigla ponuda od AEK-a i to od 3 miliona eura. Dinamo ju je danas odbio, ali Grci nisu htjeli tako lako odustati.

Ponudili su zatim 3.5 miliona eura, a Dinamo je ovu ponudu objeručke prihvatio i Ljubičić sutra putuje u Atinu gdje će potpisat ugovor.

Ljubičić više nije opcija na lijevom beku za Sergeja Jakirovića, a u veznom redu jednostavno nema mjesta za njega i odlučeno je da je ovo odlična prilika da se zaradi na njemu.

Nije igrao previše u posljednje vrijeme

Važno je to što se nije naigrao mnogo u posljednje vrijeme. Stigao je iz bečkog Rapida 2022. godije kao pojačanje u veznom redu.

Ipak, mnogo više je igrao na poziciji lijevog beka, ali sada su tu i Mauro Perković, ali i Takuya Ogiwara, te je Ljubičić pao u drugi plan.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kada je riječ o vezom redu tu su isrped njega Mišić, Ademi, Baturina, Sučić i Bulat i bilo mu je jasno da mora ići.

Dinamo je Ljubičića platio 3 miliona eura, te je jasno da će barem tih pola miliona eura zarade imati na njemu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.