Sukob navijača Dinama i Hajduka u Čapljini, pojavio se i video

Ko je glavni u Hercegovini?

Sukob navijača Dinama i Hajduka u Čapljini, pojavio se i video

S. Mlaćo

U Hrvatskoj nikad zanimljivija sezona kada je nogomet u pitanju, a veliko rivalstvo prije svega navijača Hajduka i Dinama sigurno je veliki ispit i za policiju.

U Hrvatskoj nikad zanimljivija sezona kada je nogomet u pitanju, a veliko rivalstvo prije svega navijača Hajduka i Dinama sigurno je veliki ispit i za policiju.

Navijači koriste svaku šansu za obračun, a na društvenim mrežama pojavio se video za koji se navodi da je nastao u Čapljini.

Poznato je da u Hercegovini Dinamo i Hajduk ima veliki broj navijača, a kako navodi facebook stranica Hooligans TV navijači su se pokušali sukobiti zbog grafita.

Prema istom izvoru, navijači Dinama Bad Blue Boysi su radili grafiti u Čapljini, a Torcida ih je pokušala napasti.

Oglasi

Na snimku se vidi da je došlo do kontakta te da su huligani bili spremni za obračun, a sve za prevlast u gradu, kako to vole reći u navijačkom svijetu.

Navodno, navijači Hajduka su se dali u bijeg, a razlog je taj što su navijači Dinama grafit radili u dijelu koji pripada Hajdukovcima.

Snimak možete pogledati...

Policija se nije oglašavala, te je moguće da nije ni zabilježen ovaj slučaj kod organa reda i mira.

Sigurno će 'poraženi' čekati što prije da uzvrate za ovaj 'duel', a poznato je da su navijači Hajduka i Dinama i ranije imali dogovorene tuče po cijeloj Hrvatskoj, pa nerijetko i u našoj zemlji, tačnije Hercegovini.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Treba istaći da je trenutni lider u HNL-u Rijeka sa 41. osvojenim bodom, ali toliko ima i Hajduk, dok je Dinamo na četiri boda zaostatka uz utakmicu manje. Hajduk već naredno kolo igra veliki derbi sa Osijekom i Splićani moraju ići na pobjedu.

Rijeka će ugostiti Istru, a Dinamo Goricu, te se čini da ova dva tima imaju nešto lakši posao, no svakako ne treba otpisati ni navedene timove, jer je HNL-a pokazala u duelu Dinama i Lokomotive (0:3) da favorita apsolutno nema.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
udri tovarska gofna
1 0
Ham0
Podijelite im oruzje!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi