Pavić se na Grbavicu vraća iz Poljske

Dujmović pojačava konkurenciju među stativama, šta će biti sa Biberom?

Željezničar završio kvalitetno pojačanje: Antonio Pavić danas potpisuje · Saznajemo

Samir Mlaćo

Nogometaši Željezničara pripreme će nastaviti u Međugorju, odnosno biće to njihov povratak u ovaj hercegovački grad ove zime. Polazak je planiran danas u poslijepodnevnim satima, a već je poznat spisak nogometaša koji će biti na raspolaganju stručnom štabu.

Novo ime je Filip Dujmović (24), povratnik na Grbavicu koji će pojačati konkurenciju među stativama, a posljednji angažman imao je u Rumuniji. Jedan period karijere proveo je i u Srbiji te Turskoj, a sada se vraća u FK Željezničar. Željezničar od golmana sada ima Vedada Muftića, koji je bio prva opcija u prvom dijelu sezone, ali i mladog Adela Duškaja koji ima pravo nastupa i za juniorsku selekciju, ali stalni rad seniorskim timom sigurno će mu dobro doći.

Novajlija će biti i Antonio Pavić. Pavić je nosio dres Željezničara i navijačima ostao u izuzetno lijepom pamćenju, pa svi na Grbavici vjeruju da će tako biti i sada.

Posljednji angažman lijevi bek je imao u Poljskoj, a prije par dana je postao slobodan. Sada se vraća u FK Željezničar, te bi u jutarnjim satima trebao i potpisati ugovor.

Prethodno će obaviti ljekarske preglede, a zatim sa ekipom otputovati u Međugorje.

Akrapović vjeruje da njegov tim može dodatno napredovati i uspješno krenuti u nove izazove                                                                                                            

U našoj zemlji nastupao je Pavić i za FK Velež, te dobro poznaje stanje u Premijer ligi, a svakako mu je prednost i to što je bio u trenažnom procesu u poljskom Zaglebie, te igrao i prijateljske utakmice, i neće imati problema da se odmah maksimalno uključi u trenažni proces.

Za Željezničar je ranije upisao 47 nastupa uz osam asistencija, dok je dres Veleža nosio devet puta.

Nastupao je i za Gziru sa Malte, te makedonsku Shkendiju, ali i Istru, odakle je i stigao u Željezničar 2018. godine.

Edin Biber FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

14 nastupa
7 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Zanimljivo da na spisku bar za sada nema Edina Bibera, a da li to znači da će ovaj 25-godišnjak i napustiti Grbavicu ostaje da se vidi. Prethodno je stručni štab odlučio da u drugom dijelu sezone na Grbavici neće ostati Nikola Turanjanin, Dražen Dubačkić i Hamza Gasal, te navedeni više nisu dio trenažnog procesa.

Ipak, imaju važeće ugovore i biće zanimljivo ispratiti kako će se riješiti njihovi statusi. Podsjetimo, Željezničar je jučer odmjerio snage sa FK Romanija te slavio 2:0, ali sa dva pogotka u samoj završnici.

Svoje viđenje nakon meča dao je šef struke Bruno Akrapović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Raduje me dosta prilika, igrači sada rade puno na fizičkoj spremi, neke bi situacije možda i lakše odradili, raduje me zalaganje koje sam vidio", rekao je Akrapović i nastavio:

"Želim dokazati igračima da mogu više, do njih je koji će u prvu postavu. Što se tiče igrača na probi s nekim ćemo potpisati ugovore, vidjet ćemo to još."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.