Željezničar u finišu utakmice slomio otpor Romanije
FOTO: T. Hebib

Pripremna utakmica

Željezničar u finišu utakmice slomio otpor Romanije

H. Zilić

Na pomoćnom terenu stadiona Grbavica po lijepom vremenu pripremnu utakmicu odigrali su FK Željezničar i član Prve lige RS FK Romanija sa Pala. Konačan rezultat je glasio 2:0 za Željezničar.

Prvo uzbuđenje pred golom Romanije u šestoj minuti, Bismark je pao u šesanestercu, ali sudija je samo siganlizirao da se igra nastavi.

U desetoj minut opasnost pred golom Romanije nakon kornera, ali Kosorić otklanja opanost. Inače Aleksandar Kosorić bivši fudbaler Željezničara vratio se da karijeru završi u Romaniji. Minut kasnije dobra prilika za domaće preko Krpića.

Velika prilika za Romaniju u 31. minuti. Napadač tim sa Pala je izašao sam na golmana Željezničara, ali Muftić spašava domaćine, mogla je Romanija povesti 0:1. Dvije minute kasnije uzvraća Ovčina, golman tima sa Pala se istakao.

U finišu prvog poluvremena velika šansa za Željezničar, Amoah sjajno prošao, vratio loptu do Bismarka, ali novi napadač Željezničara šutira pored gola iz dobre pozicije.

Drugo poluvrijeme krenulo je ofanzivnom igrom s obje strane. Prvo prijete gosti u 47. minuti, blokirao je Cocalić, nakon toga dvije dobre za Željezničar preko Drlje i Amoaha, ostalo je 0:0.

Oglasi

U 60. minuti mat pozicija za Ocčinu, velika je to bila šansa za Željezničar, ali golman Romanije još jednom na visini zadatka. Haračić je pokušao u 73. minuti, prije njega i Jaiteh, ali bez promjene rezultata.

Nevjerovatno šta nisu iskoristili igrači Željezničara u 76. minuti utakmice. Haračić je sjajno prošao namjestio loptu Mekiću čiji je udarac blokiran, a zatim ni Radovac nije uspio loptu ubaciti u mrežu Romanije.

Ipak pogodak u 79. minuti. Drljo je ubacio, a Cocalić šutirao glavom i pogodio za vodstvo Željezničara od 1:0. Četiri minute kasnije 2:0 za Željezničar, strijelac je bio Mekić i to je bio konačan rezultat današnje utakmice.

Pripremna utakmica:

Željezničar - Romanija Pale 2:0

Željezničar je počeo u sastavu: Muftić, Mijić, Cocalić, Radinović, Ovčina, Jaiteh, Hiroš, Drljo, Bismark, Amoah, Krpić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Sastala se bratija
3 1
DOKTOR_GAZ_
Akrapovic ih je POSLOZIO..pravog ZELJSCARA cemo vidjeti u generalci protiv PODLUGOVA..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi