Plavi kreću na završne pripreme: Dujmović u autobusu, dvojica tek treba da se dokažu

FK Željezničar se priprema za nastavak sezone

Plavi kreću na završne pripreme: Dujmović u autobusu, dvojica tek treba da se dokažu

Edmir Škorić

Fudbalski klub Željezničar trenutno se priprema za nastavak sezone, dok rukovodioci kluba nastavljaju da popunjavaju igračku križaljku.

Bilo je dosta promjena tokom zime na Grbavici. Novi trener Bruno Akrapović ima puno posla pred sobom, a bilo mu je to jasno i nakon prvih kontrolnih utakmica gdje Željezničar nije djelovao uvjerljivo iako je naspram sebe imao, objektivno govoreći, slabe protivnike.

"Raduje me dosta prilika, igrači sada rade puno na fizičkoj spremi, neke bi situacije možda i lakše odradili, raduje me zalaganje koje sam vidio", rekao je Akrapović nakon teško izborene pobjede nad Romanijom s Pala u prijateljskom meču koji je odigran danas.

Sada slijedi ozbiljniji dio priprema u Međugorju i tamo će Akrapović sa svojim stručnim štabom pronaći prvih 11, koji će izaći na megdan aktuelnom prvaku Željezničaru.

Put Međugorja će i Filip Dujmović. Mladi golman je bio u pregovorima sa Željezničarom, a iako je i sam govorio da se vjerovatno neće desiti transfer na Grbavicu, on je na kraju ipak pristao da brani boje Plavih.

Oglasi

Mladi golman je slobodan, ali pojačat će konkurenciju Vedadu Muftiću na golu nakon što je Ajdin Mulalić otišao u Sloveniju gdje će braniti na posudbi.

Dujmović je već bio u Željezničaru kao junior, kad je došao iz Zrinjskog, a onda otišao u Tursku, pa branio za Mladost Doboj Kakanj, u Srbiji za Spartak i Radnički Niš, da bi posljednji angažman imao u Rumuniji an golu Dinama. Sada se 24-godišnjak vraća na Grbavicu.

Josip Mijić i Bakary Jaiteh su na probnom radu i danas su igrali i putovat će i u Međugorje da se stručni štab uvjeri dodatno da li će ostati. Jaiteh je zadnji vezni, Mijić igra na poziciji stopra. Sada imaju priliku da se pokažu i dokažu, ali struka će imati zadnju riječ.

Jaiteh će dobiti priliku da se dokaže u Međugorju

FK Željezničar naredni prijateljski susret igra u nedjelju 4. februara u Međugorju protiv ekipe Vršca iz Srbije, dok je put za standardnu trening bazu u Hercegovini planiran za sutra ujutro. Tamo će FK Željezničar ostati do 10. februara, a sedam dana kasnije slijedi derbi sa Zrinjskim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi dio sezone bio je za zaborav jer je Željezničar umjesto u borbi za vrh i Evropu, završio u borbi za opstanak. Sa 19 bodova nalaze se na 10. mjestu i samo bolja gol-razlika ih je spasila da ne budu na preptosljednjem mjestu koje pripada Igmanu sa istim brojem bodova, dok je na dnu Zvijezda 09 sa samo 11 bodova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi