Važna pobjeda za Craiovu

Petev je sa klupe pozvao Koljića, navijači ih sada slave!

Samir Mlaćo

Bh. napadač Elvir Koljić ponovo se upisao u listu strijelaca.

Koljić je potvrdio dobru formu, a njegova Craiova je danas gostovala kod ekipe Sepsija te slavila 3:1.

Gosti su poveli, ali pogodak je poništen već na samom startu, da bi u 33. minuti Debeljuh doveo domaće u vodstvo i zabrinuo trenera gostiju Ivayla Peteva, nekadašnjeg selektora naše reprezentacije.

Vratila se Craiova pred kraj prvog dijela kada je u sudijskoj nadoknadi pogodio Marković.

Elvir Koljić je šansu dobio u 65. minuti, a samo devet minuta mu je bilo dovoljno da se upiše u listu strijelaca. Pogodio je sa 11 metara, tačnije zakucao loptu u mrežu i najavio pobjedu gostiju.

Posao su gosti završili Cretu u 84. minuti i gosti su upisali važna tri boda u borbi za opstanak. Ivaylo Petev je bio veoma sretan poslije meča, te se jasno pokazalo koliko mu je bitna ova pobjeda.

Svakako da je ulazak Koljića možda bio i prekretnica u ovom meču, a za bh. napadača treći gol u sezoni.

Koljić je u proteklom periodu imao mnogo problema sa povredama, ali uvijek se uspješno vraćao. I sada je to učinio i sigurno su u stručnom štabu sretni što je ovaj rasni golgeter na raspolanju, a malo mu prostora treba za pogodak, što se i sada potvrdilo.

Koljić je sjajne partije pružao u našoj zemlji u FK Krupa, odakle je i počeo njegov put, a stigao je do poljskog Lech Poznana. Česte povrede zaustavile su njegov put ka Ligi petice, a zatim je stigao u Rumuniju. Pored tri pogotka dodao je i jednu asistenciju. U četiri navrata nosio je i dres A reprezentacije naše zemlje.

Sada je sigurno zaboravljen, no ako nastavi golgetersku seriju mogao bi biti itekako zanimljiv selektoru Savi Miloševiću.

U Craiovu je nedavno stigao i bivši član Zrinjskog Zvonimir Kožulj, meč je gledao sa klupe, nije dobio šansu i pitanje je kada će se to desiti. Petevu sigurno trebaju samo najspremniji i nikako nema prostora za bilo kakvu improvizaciju u ovom trenutku.

Craiova je trenutno na 37. mjestu, pet bodova manje ima od Rapid Bucharesta, kao i od Cluja, dok FCSB ima 50 i sigurno korača ka tituli prvaka. Današnjom pobjedom Craiova je prekinula negativni niz i ovo joj je prva pobjeda u posljednjih pet utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.